Vit kladdkaka med hallon

Photographer: Sebastian Niemi Ca


I veckan är det många som får sommarlov, så jag tyckte det passar bra att bjuda er alla på ett recept som garanterat blir en storfavorit till sommarlovsfikat! Vem gillar inte kladdkaka, vit choklad och bär liksom? Tillsammans blir det en helt ljuvlig kombination som blir helt fantastisk att njuta av till en kopp kaffe eller till ett glas saft i sommar.
I helgen hade vi ju lite långledigt och vi fick riktig semsterkänsla efter flera härliga, soliga dagar med fix i trädgården, fika och middagar på altanen. Som man längtat efter det under hela den långa vintern och våren!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag kan tycka att just vit choklad kan bli lite sött, men tillsammans med  det lite sura från hallon blir det en makalöst god kombination. Den här är en kladdkaka som jag garanterat kommer att göra fler gånger!
Förutom att den är supergod gör man hela smeten i kastrullen du smälter smöret i. Sånt gillar jag starkt! Minimalt med disk!
Vit kladdkaka med hallon:
180 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
2 dl vetemjöl
hallon
färska bär och florsocker till garnering
Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret. Blanda i äggen, ett i taget och rör om ordentligt. Tillsätt sedan socker, vanilj, lite salt och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Nyp fast bakplåtspapper i en springform och ha i smeten. Fördela hallon jämnt över kakan. Grädda i 180 °C i cirka 20 minuter. Kakan skall fortfarande vara riktigt kladdig i myten. Låt svalna helt, gärna i kylskåp. Pudra över florsocker och dekorera med färska bär.

Andra goda kladdkakor att bjuda på i sommar hittar du här:
Björns bästa cheesecake-kladdkaka
Snickerskladdkaka
Semmelkladdkaka
Black bean-brownies

bild:Linnéa Seidel

2
2

Gästinlägg från Katti

Hej säger jag från soliga Turkiet vilket är där jag befinner mig just nu på semester.

Nu sitter ni där bakom skärmen och undrar vad tusan jag gör här och kladdar på Linnéas Skafferi med mina fingrar bakom tangentbordet så jag ska presentera mig och berätta varför jag tittar in här. Katti heter jag med världens längsta efternamn och driver träningsbloggen www.kaatti.se  som jag har haft i snart 2 år nu. Jag är den där crossfitfrälsta tjejen som bokstavligt talat älskar denna träningsform mer än något annat och det är väl något som jag har varit rätt unik på att spegla ut genom min blogg och instagram. Träning finns med mig överallt, det är min prio ett i livet. Typ sådär som att man alltid går till lådan med underkläder efter man har duschat och ska klä på sig? Typ så är vår relation. Jag älskar träning, jag älskar att testa saker och mina dagar drivs och förgylls med tankar som – Jaha vad ska vi hitta på för skoj idag då? Och då är det träning jag tänker inget annat hehe.

Jag älskar starka tjejer och då får ni inte missuppfatta mig för jag gillar killar 😉 Men man kan väl säga att mitt ideal för en kvinna är att hon ska vara glad, sund och stark. Sen kan stark egentligen betyda vad som helst, att man är muskulös, att man har power och en järnvilja, att man står för sin sak, att man tar hand om sig och mår bra och lever ett sunt liv, att man har en karriär, ja you name it.

Linnéa driver en fenomenal blogg med ett receptförråd och bilder så man önskar att det fanns 14 dagar i veckan istället för 7 så att man hinner äta allt som delas med här. Och varför jag tänkte säga hej är för att jag tycker träning och kost går hand i hand och vill ni finna lite ny glöd och motivation i träningen så ville jag säga – Hejsvejs här är jag 🙂 Jag var med om en allvarlig bilolycka i mars som jag är på väg tillbaka ifrån och jag på den senaste tiden insett att jag har lyckats dela med mig av min passion och kärlek till träningen lite extra mycket efter olyckan. Just drivet att vilja bli hel och komma tillbaka och den här känslan att komma tillbaka från noll. Lite som att börja om från ruta ett. Så hos mig får du massa tips på olika övningar och träningspass i form av video för jag älskar att filma när jag tränar och jag gillar att dela med mig mycket av pass och övningar som alla kan göra. Det jag brukar göra är att visa hur man förenklar eller avancerar övningarna vilket är väldigt uppskattat.

Så om du känner det minsta suget på att komma igång med träningen eller bara samla inspiration så skulle jag bli så glad om du tittade in hos mig då och då, eller bara nu för att jag är så jobbig och ber dig göra det 😉 Och för att motivera er lite extra så bjuder jag på en video som visar 2 av mina favoritövningar, 1 för rumpan och 1 för magen.

Tack till dig Linnéa för att du lät mig låna din blogg en stund och lämna avtryck. Hoppas ni alla får en underbar dag, stor kram!

/Katti

www.kaatti.se

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

0
0

Veckans mat


En ny vecka står för dörren och det är dags att planera inför veckans mat! Först ut är en av mina barns favoriter, kycklingklubbor! Det är lite spännande att få lite en bit papper eller folie runt klubban och liksom äta med händerna. Så tummen upp för dessa kryddiga kycklingklubbor från mina barn!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Tacopaj är aldrig fel. Den här har jag drygat ut med lite svarta bönor. Ett perfekt vis att få i dig och din familj alla nyttigheter från bönorna, utan att de ens märker det!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ibland får man vara lite bekväm. Koka potatis kvällen innan så kan du enkelt röra ihop en potatissallad. Köp en grillad kyckling eller lite kallskuret och middagen är klar på några få minuter!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Älskade fiskpaket. Passar lika bra att bjuda på till vardags som till fest! Ha i vad du och din familj gillar bäst!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vad passar bättre att avsluta veckan med än en riktigt god hamburgare fylld med mozzarella!? Ät och njut!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sist men inte minst något sött och gott. Glass utan massa konstiga tillsatser, socker, mjölkfri, glutenfri, äggfri och nötfri? Japp det går utmärkt! Gör en nice cream och överraska familjen med till fredagsmyset!

0
0