Jordgubbssmoothie

jordgubbssmoothie
Hur ljuvligt är det inte med lediga lördagar när man i lugn och ro kan plocka fram frukost och sitta länge och äta. Jag älskar frukost och kan verkligen sitta och småäta hur länge som helst. Och äntligen börjar pojkarna bli så stora att när dom ätit klart kan de går iväg och leka en stund så vi kan ta lite kaffe och prata i skaplig lugn och ro. Det är lördagslyx det!
Det är lätt att hamna i samma frukostmönster, ett tag åt vi kokt ägg både fredag och lördag. Väldigt gott men tillslut så tröttnar man. Och varje gång är det samma visa. Man frågar hur många som vill ha ägg till frukost, ingen av barnen vill ha. Så jag kokar två ägg var till mig och Sebastian. När man väl börjar skala ja då ska båda barnen helt plötsligt också ha ägg. Och kokar jag ett eller två extra ägg, ja då ska dom absolut inte ha! Livet med småbarn 🙂
smoothie
Men när jag frågade i morse om dom ville ha smoothie fick jag ett rungade JAAAA!!
Det brukar liksom alltid gå hem. Det bästa med att göra egen smoothie är ju att man kan smyga i en hel del nyttigheter i den, både vad gäller vitaminer, protein och bra fetter.. Jag brukar bland annat ha i:

  • chiafrön, som är fullproppade med järn, kalcium, bra fetter och protein.
  • avocado, har jag det hemma brukar jag ha i det. Bra med fett, smoothien mättar extra länge och ger en lite fylligare konsistens.
  • lingonpulver, innehåller massor av c-vitamin. Lingonpulver innehåller dessutom höga halter tannin. Tannin gör att bakterierna får svårare att fästa på urinblåsans väggar. Detta kan i sin tur motverka urinvägsinfektioner. Lingonpulver innehåller också mycket quercetin, en stark antioxidant.
  • grönt te, ny forskning visar att grönt te kan vara förebyggande mot cancer och Alzheimer, kan skydda ledbrosket vid reumatism och kan främja återhämtningen efter hjärt-och hjärninfarkt. Och hur det än är med det, så är grönt te väldigt gott att göra smoohie på!

Till dagens smoothie tog jag lite av vad som fanns hemma bara och barnen tyckte det var supergott!
Jag tycker det ät gott att ha kallt, grönt te som bas i smoothie istället för havremjölk som jag annars brukar använda. Havremjölken gör ju att smoothien blir lite sötare än om man har i te. Men då brukar jag ha i en liten dutt flytande honung för att få lite mer sötma, om bären är sura.
Jordgubbssmoothie:
1 mogen banan
ca 2 dl frysta jordgubbar skurna mindre bitar
1 mogen avocado
1 msk chiafrön
kallt grönt te/havremjölk
Lägg banan, jordgubbar, avocado och chiafrön i ett litermått. Mixa allt till en tjock, slät kräm. Tillsätt vätska till önskad konsistens. Servera i fina glas med sugrör. Drick genast!
bild:Linnéa Seidel
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tyra
Tyra
7 år sedan

Hej! Minns att man förr kunde söka per kategori, kan man göra det fortsättningsvis och i så fall var? 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Tyra
7 år sedan

Hej Tyra,
Självklart kan du fortfarande söka i kategorierna på bloggen. Längst upp i högra hörnet har du tre sträck. Klicka på dom så kommer bland annat kategorier upp som alternativ!
Må så gott!
Linnéa

sommarsallad

Nästa inlägg

Härlig sommarsallad med mozzarella och melon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x