Härlig sommarsallad med mozzarella och melon

sommarsallad
Saker jag älskar: sallad! Jag byter gärna ut både pasta, potatis och ris mot en riktigt god sallad. Alla dagar i veckan. Eller gör en sallad som grund och bara tillsätter lite protein i form av kyckling, fisk eller halloumi.
Speciellt såhär på sommaren när man inte är supersugen på varm mat. Då är det oslagbart med en god sallad!
Det fina med en sallad är ju att det går att variera i det oändliga, göra på det man är sugen på för stunden eller råkar ha hemma.
Jag mins när jag var liten och mamma gjorde sallad till middag, det hände inte så ofta så det var nästan en lyxig maträtt. Då var det ungefär samma sak varje gång: ris som bas, sedan ärtor, majs, tomat, gurka, isbergssallad och ägg. Sen kunde det vara skinka eller tonfisk på burk i. Och till det Rhode Island-dressing och bake-offbröd man värmde i ugnen. Hon brukade alltid göra i en stor Tuperware-skål så det kunde räcka till fler måltider.
Vilka barndomsminnen!
sommarsallad
Nu är ju sallad lite mer vanligt som maträtt. Både ute på restauranger och hemma hos folk.
Hemma hos oss varierar det väldigt vad jag har i salladen. Ibland blir det bara en påse med blandad sallad, ibland lite mer avancerat. Men på sommaren älskar jag att ha i jordgubbar eller vattenmelon. Det är liksom ett riktigt sommartecken, att det finns så pass goda jordgubbar och meloner att dom gör sig bra i sallad. Då är det sommar! Sen tycker jag det passar fint att ha i någon form av ost. Fetaost, stark prästost i kuber eller som här, mini-mozzarella. MUMS!
Sallad med mozzarella och vattenmelon:
1 påse blandade bladgrönsaker
1 röd paprika
2 morötter
1 gurka
vattenmelon
1 påse mini-mozzarella
färska örter t ex basilika
 
Skölj och ha upp salladsbladen på ett fat. Skär paprikan i små bitar. Skala morötterna och hyvla dem sedan långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Hyvla även gurkan i länga remsor. Skär vattenmelonen i bitar. Blanda allt tillsammans med mozzarella till en härlig sallad. Strö lite färska örter över.
Perfekt att packa som matsäck till stranden eller som en enklare lunch lediga dagar!
Här hittar ni ett inlägg där jag har listat mina favoritsallader som finns här på Linnéas Skafferi.
bild:Linnea Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Angelica
5 år sedan

Men gud va gott! Detta inlägg kommer jag länka på min blogg <3

panerad torskrygg

Nästa inlägg

Panerad torskrygg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x