Rostade kikärtor

kryddiga kikärtor
God dag världen! Hoppas alla har en fin torsdag. Här har nu halva första semesterveckan gått och tyvärr lyser solen med sin frånvaro. Men vi hoppas på att resterande veckor kommer bjuda på sol och underbart väder!
Hur vädret än är så här på sommaren blir det lätt att man unnar sig lite extra saker. Så ibland kan det vara fint att få sitta och småäta på något som inte är så värst onyttigt.
Flera gånger har jag försökt få till rostade kikärtor. Som ett alternativ till nötter och chips.. Men det har liksom bara blivit geggiga och mjuka kikärtor som inte alls varit goda.
Men så tänkte jag, att jag ger det en sista chans och den här gången provar jag att rosta dom i stekpannan istället för ugnen. Och dom blev verkligen supergoda! Inte chips-krispiga, men fick liksom en krispig, smakrik yta. Helt klart dom bästa jag gjort!
rostade kikärtor
Jag valde att smaksätta mina med riktigt stark paprika, salt och svartpeppar. En mycket bra och god kombination om jag får säga det själv. Har man inte stark paprika går det bra med vanligt paprikapulver och bara ha i lite chili. Man kan ju såklart smaksätta med vilka kryddor man själv gillar bäst, men jag tycker om rostade kikärtor med lite sting 🙂
Vissa säger att det blir så stor skillnad på att använda kikärtor man själv lagt i blöt och inte de på burk. Men jag kommer ju aldrig ihåg att blötlägga de där kikärtorna, därför blir det alltid att jag använder kikärtor på burk. Kanske har nån av er erfarenhet? Blir dom kikärtor man lägger i blöt själv godare?
Rostade kikärtor:
1 burk kikärtor
1 msk starkt paprikapulver
1 msk milt paprikapulver
flingsalt
svartpeppar
olivolja
 
Häll av spadet från kikärtorna och skölj dom. Ha upp kikärtorna i en varm, torr stekpanna. Låt all vätska koka bort. Pudra över paprika, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt så alla kikärtor täcks av kryddorna. Ringla över lite olivolja och fortsätt rosta kikärtorna i cirka  5 minuter till. Kikärtorna blir härligt knapriga på utsidan och lite sega på insidan.
Om man inte vill äta de rostade kikärtorna som snacks passar de perfekt att ha i en sallad eller att toppa soppan med!
 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] läsare För ett par veckor skrev jag om problemen jag haft med att få till goda rostade kikärtor, och hur jag tillslut löste det hela genom att rosta dom i stekpannan istället för i […]

Jassa
Jassa
7 år sedan

Hur länge håller de?

Mea
Mea
6 år sedan

Hej! Kan man förvara dem i kylskåp om man vill laga dem i förväg, eller blir de tråkiga då?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Mea
6 år sedan

Hej,
Tyvärr blir de inte så goda då. Smakar allra bäst nygjorda 🙂

Mea
Mea
Svara på  linneasskafferi
6 år sedan

Tack!

Eva
Eva
6 år sedan

Kokar mina själv, har aldrig gjort med konserv så har inget att jämföra med. Men tiden i stekpannan låter väldigt kort. Jag hivar mina i ugnen på 200 grader först i ca 20 minuter. Sen öppnar jag luckan på glänt, rör runt lite och fortsätter rosta i 20-30 minuter till. Då blir de frasiga, som typ salta pinnar.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Eva
6 år sedan

Åh det måste jag testa! Tack för tipset!

Karin
Karin
6 år sedan

Poppar som popcorn i pannan…..
Flyger runt i köket? ! 😱😊👍🏼

Erika
Erika
5 år sedan

Hej!
Är helt ny inom dr vegetariska köket men ska fixa vegetarisk buffé så min syster oxå kan äta. Kan jag förbereda och rosta kikärtorna dagen innan?

Therese
Therese
5 år sedan

Det var en jättebra kryddning tycker jag! Supergott! 👍

Smaksatt yoghurt

Nästa inlägg

Smaksatt yoghurt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x