ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mintkrokantmuffins

/

mintkrokantmuffins

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej hopp alla kära läsare! Hur har ni det?
Själv mår jag riktigt bra. Det har varit en ganska intensiv första vecka då jag varit väldigt mycket själv med barnen då Sebastian varit bortrest och sen jobbat väldigt mycket. Men igår lämnade vi pojkarna hos mina föräldrar då vi bokat bort på räkfrossa. Himla skönt att komma hemifrån en liten stund, träffa goda vänner, prata, skratta och bara ha en skön kväll. Eftersom pojkarna inte var hemma i morse passade jag på att åka in och träna en sväng. Så nu har jag laddat mina batterier och ser fram emot en härlig eftermiddag då vi ska på lite utflykt!
Har ni precis som vi ganska grått väder idag? Vad passar då bättre än att baka ett gäng mintkrokantmuffins?
Det här receptet har jag fått av en granne. Vi var hemma och mammalediga samtidigt och allt som oftast hade hon en påse mintkrokantmuffins på lut. Hur goda som helst och väldigt enkla att göra! Jag har inte gjort dom på flera, flera år. Men kom och tänka på dom här om veckan och var såklart tvungen att baka en omgång.


muffins

Photographer: Sebastian Niemi Ca



Jag bakade ett gäng tills jag fyllde år, de som inte gick åt ligger fint i frysen. Perfekt att ta fram om man blir fikasugen eller får oväntat besök!

Mintkrokantmuffins:
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl mjölk
100 g mintkrokantchoklad
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och ha i mjölken. Rör i de torra ingredienserna växelvis med vätskan. Smält chokladen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och klicka sedan i en sked smält choklad. Rör runt chokladen med hjälp av en kniv. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter. De får gärna vara lite kladdiga i mitten.

Bild:Linnéa Seidel

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00