Kikärtssallad på rostade kikärtor


kikärtssallad

God dag alla läsare 🙂
För ett par veckor skrev jag om problemen jag haft med att få till goda rostade kikärtor, och hur jag tillslut löste det hela genom att rosta dom i stekpannan istället för i ugnen.  Med ett väldigt gott resultat.
Rostade kikärtor är ju inte bara gott att äta som snacks, de är supergoda att ha i sallad också! Tillsammans med lite halloumi är det ett perfekt vegetariskt alternativ i en sallad tycker jag.
kikärtssallad
Sen är det himla smidigt att det går så fort att göra, bara 5 minuter behöver kikärtorna rostas i stekpannan. Har man då quinoa, bulgur  eller något annat redan färdigkokt, ja då har man en snabb lunch eller middag klar på ett litet kick!
kikärtssallad
Sen var jag lite extra lat när det kom till dressingen, då tog jag nämligen färdig ajvar. Det är något jag nästan alltid har hemma. Passar perfekt till kyckling, köttfärs eller vegetariska rätter. Bara utförd i lite turkisk yoghurt blir det en perfekt dippsås.
kikärtssallad
Man behöver verkligen inte krångla till det ibland, quinoa, rostade kikärtor, tomater i klyftor, skuren grönkål, färsk persilja, ajvar och på det lite pressad citron. Hur gott som helt! Lite stekt halloumi är sen pricken över i. Sen toppade jag allt med svarta och vita sesamfrön. Allt blir liksom lite bättre när man får strö över sesamfrön 🙂
Självklart kan man peta i det man gillar allra bäst, men här är min variant.
 
Kikärtsallad på rostade kikärtor 2 port:
rostade kikärtor
2 port kokt, kall quinoa
2 stora mogna tomater
skuren grönkål
färsk persilja
sesamfrön
ajvar
halloumi
citron
Rosta kikärtorna enligt anvisning i tidigare inlägg. Skär tomaterna i klyftor, lägg quinoa, tomat, kikärtor och grönkål i två skålar. Strö över färsk persilja och sesamfrön. Klicka i lite ajvar. Pressa citron över. Stek halloumi och servera till.
bild: Linnéa Seidel
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
zucchinigratäng

Nästa inlägg

Zucchinigratäng med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x