Zucchinigratäng med fetaost

zucchinigratäng
Idag tänkte jag bjuda er på ett riktigt pangrecept på en zucchinigratäng! Det kanske inte ser mycket ut för världen. Men det här var riktigt, riktigt smarrigt! Till och med så Axel sa: Men mamma, det här var ju jättegott! Det händer ju inte direkt sådär jätteofta i sammanhang där det är en fem-åring och zucchini inblandade liksom. Men hela familjen gav den tummen upp.
Den passar prefekt att ha istället för vanlig potatisgratäng eller varför inte som en del av en buffé. Jag skivade zucchinin tunt med hjälp av en mandolin, jag tror det blir svårt att skära den i tillräckligt tunna skivor. Ju tunnare skivorna är, ju fortare går det i ugnen och ju godare blir det.
I zucchinigratängen hade jag både crème cheese och fetaost. En oslagbar kombination om du frågar mig!
 
Just nu sitter jag här ensam på kontoret och försöker vara lite kreativ. Men hoppar från det ena jobbet till det andra utan att riktigt slutföra. Helt omöjligt att hålla koncentrationen uppe idag känner jag. Har ett par jobb som ska levereras nu på förmiddagen och ett gäng bilder att redigera. Men av någon anledning har jag påbörjat allt men inte gjort klart något.. Är det fler som har svårt att komma in i jobbet ordentligt så här efter semestern? (får man fortfarande skylla på det när man redan jobbat 2 1/2 vecka….?)
Men nog om min oförmåga att få något gjort. Här kommer receptet, som jag absolut tycker ni ska prova i veckan!!
Zucchinigratäng med fetaost:
3 medelstora zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask creme cheese
2 dl mjölk
1 fp fetaost
salt & peppar
1 ask körsbärstomater
 
Skiva zuccinin riktigt tunt. Strimla löken och finhacka vitlöken. Lägg detta i en ugnsfast form. Blanda samman crème cheese, mjölk och smulad fetaost i en bunke. Krydda med salt och peppar. Slå detta över den skivade zucchinin. Dela tomaterna och fördela dem över gratängen. Gratinera i 225 °C i cirka 30 minuter eller tills zucchinigratängen börjat få färg.
Servera en god sallad och lite kryddig korv till. Eller varför inte en grillad kyckling!
 

29
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
7 år sedan

Det lät gott! gillar vegetariska alternativ 🙂

Anne
Anne
7 år sedan

Måste absolut testa detta! Tror att en bra osthyvel kan skära lika tunt.

FREEDOMtravel
7 år sedan

Låter supergott och inte krångligt heller. Tack för tips!

trackback
7 år sedan

[…] ut är en av mina senaste favoriter, som gick hem hos hela familjen. En zucchinigratäng med fetaost. Så himla god! Servera en matig och härlig sallad […]

Madelene
Madelene
7 år sedan

Hej! Det smakade jätte gott 🙂 men det blev väldigt vattnigt. Hur undviker man det?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Madelene
7 år sedan

Hej,
Hmm.. Jag tror det kan vara lite olika på zucchinisorter, hur mkt vätska de innehåller. Känns den vattnig kan man strö lite salt över skivorna och låta det dra en stund. Då sugs liksom vätskan ur. Sen kan man krama ur överflödig vätska. Det är nog det jag kan komma på så här på rak arm.
Kram!

Pia
Pia
5 år sedan

Men vadå en ask cream cheese? Finns ju massor av olika storlekar! Vilken ska jag välja? Vilken mängd?

Stacey
Stacey
5 år sedan

Sen kommentar kanske haha men tror du det går att köra filmjölk istället för vanlig mjölk?

hemgjorda köttbullar i ugn

Nästa inlägg

Fira köttbullens dag- med hemgjorda köttbullar i ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x