Nu tar jag en paus från allt!

spanien…och drar till Spanien i stället!
Vet ni, ikväll ska jag börja packa väskorna, för på lördag, ja då sätter vi oss på planet mot Spanien. En vecka med sol, bad och ledighet väntar oss. Min svåger Richard fyller 30 så vi ska fira honom veckan lång. Vi har hyrt hus i Dénia, det ligger mitt emellan Alicante och Valencia, vid kusten.
Är det någon som varit i krokarna? I så fall vill jag ha era bästa tips på saker att se, restauranger att äta på och fik att fika på. Vi har hyrt bil hela veckan och kommer därför ha möjligheter att ta oss runt lite 🙂
Bilderna ovan är på huset vi hyrt. 4 sovrum, två badrum, egen trädgård, grill, pool, solstolar, 150 meter till havet… Jag tror vi kommer att få det himla bra 🙂
När Sebastian fyllde 30 hyrde vi ett hus på Sicilien, vilken härlig semester det blev!  Är man några stycken som åker kan jag varmt rekommendera att hyra hus, speciellt om man reser med barn! Då kan man ge barnen middag och lägga dom, sen kan man sitta ute, äta och dricka gott medan barnen sussar gott inne i sina sängar. Eller låta barnen vara uppe och leka runt i trädgården 🙂
Eftersom jag älskar att laga mat så är det himmelriket att komma utomlands, kunna handla i butiker med andra råvaror än de vi är vana vid hemma i Sverige och få gå hem och laga något supersmarrigt. Frossa i solmogen frukt och glass.
Men som sagt, har du varit i närheten av dit vi ska? Tipsa gärna om saker att se, uppleva eller äta. Kanske framförallt att äta…. ;)
Jag hoppas vi kommer att ha internet i huset så ni kan följa vår resa via Instagram. Men självklart kommer bloggen att uppdateras under veckan, så håll utkik! Det ligger recept på en suuupergod kyckling med mozzarella, veckans mat och biskvier i långpanna och väntar på er runt hörnet!
Så himla passande var jag till LOPPI i veckan där vi hade besök av Apoteket Hjärtat. Där pratade vi just om vad som behövs i barnens reseapotek. Här reder Paula och Annika ut vad man egentligen behöver ha med sig! Tips, tips, tips!
bilder: från homeaway.se,

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
Eva
7 år sedan

Orkar ni köra 10 mil så är ju Valencia fantastiskt fint med massor att göra med barn!! Vi var där på skolresa ; 1. Oceanografico, Europas största akvarium med häftig design utspritt över 14 olika byggnader där varje byggnad motsvarar ett ekosystem… enorm glaskorridor där man ser hajar och rockor bland annat! Våra barn gillade delfinerna och pingvinerna mycket! 2. Den torra flodbädden efter floden Turia som omdirigerats är idag en 10 km lång grön korridor : cykelleder, sportanläggningar, mera maffig design med olika museum : kultur, vetenskap, mm!!! Tips : hyra trampcyklar och cykla runt! Vi var inte till vetenskapsmuseet men det ska vara en variant där man får röra och experimentera…. 3. Söder om Valencia ligger Albufeira med risfält som producerar 1/3 av Spaniens ris…. det är en slags lagun med otroligt rikt fågelliv och det är därifrån som paellan kommer!!

gryta med fläskkotletter och svamp

Nästa inlägg

Kotlettgryta med svamp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x