Kotlettgryta med svamp

kotlettgryta med svamp
Även om det inte riktigt kanske känns så just nu, så är det faktiskt höst. Vi är en bit in i september, löven börjar bli gula och kvällarna mörka. Att det är över 20 grader varmt om dagarna är en helt annan historia. Men hur det än är, så börjar man liksom bli sugen på lite mer höstig mat. Grytor och soppor toppar det ni söker på och därför tänkte jag att det passar himla bra att bjuda er på ett riktigt smarrigt recept på kotlettgryta med svamp.
Det fina med det här receptet, förutom att det är superenkelt, är att du lätt kan anpassa det efter plånbok eller önskemål. Tar du en finare bit fläskkött blir ju grytan lite festligare, medan det blir en perfekt vardagsrätt när man använder fläskkotletter. Jag körde med benfria kotletter som jag bara skar i tunna skivor. Vällagad och enkel vardagsmat som går på mindre än 30 minuter. Vad mer kan man begära liksom!
kotlettgryta med svamp
Krasse är så himla gott att toppa både mat och smörgåsar med. Den ger en lite pepprig men ändå fräsch ton till middagen. Bara att klippa över innan det skall serveras.
kotlettgryta med svamp
 
Jag hade lite torkade trattkantareller i såsen. Men har man inte tillgång till det eller hellre vill ha färsk svamp så passar det fint med stekta chapminjoner eller kantareller också! Lite efter tycke, smak och plånbok helt enkelt!
Ofta när jag gör grytor med kotlett har jag i någon form av färskost. Jag tycker syran i osten gör sig himla bra till just kotletter! Orkar man inte hålla på och smaksätta själv finns det ju en uppsjö smaksatta färskostar som passar utmärkt att använda!
 
Höstig kotlettgryta med svamp:
600 g benfria fläskkotletter eller annat fläskkött
1 gul lök
soya
300 g philadelphiaost
ca 2 dl mjölk
1 näve torkade trattkantareller
salt & peppar
ca 1 msk lingonsylt
färsk persilja
krasse
Skär kotletten i skivor, bryn dom i lite smör i en stekpanna eller gryta. Skala och skär ner löken i tunna strimlor. Låt dem steka med kotletterna. Slå på soya, philadelphiaost, mjölk och torkad svamp. Låt koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, lingonsylt och finhackad persilja.
Koka råris eller blomkålsris att ha till.
Ett annat enkelt och gott recept på kotletter hittar ni här
bild:Linnéa Seidel

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] ljuvliga Fläskkotlettgryta med svamp är en av Linneas 5 snabba […]

trackback
7 år sedan

[…] Från https://www.linneasskafferi.se/2016/09/14/kotlettgryta-med-svamp/ […]

trackback
7 år sedan

[…] Från https://www.linneasskafferi.se/2016/09/14/kotlettgryta-med-svamp/ […]

trackback
7 år sedan

[…] här kotlettgrytan med svamp är en riktigt sotfavorit. Men jag funderar på att byta ut fläskköttet mot […]

trackback
6 år sedan

[…] på. Lättlagad är den också, vilket är ett himla stort pluspoäng! Receptet på kotlettgrytan hittar du […]

trackback
6 år sedan

[…] på. Lättlagad är den också, vilket är ett himla stort pluspoäng! Receptet på kotlettgrytan hittar du […]

Linda
Linda
6 år sedan

Ska göra detta till helgen! Såg att ”min” Coop säljer sån där färskost från Bonjour för 5 kr asken, tänkte testa den med kantarellsmak. 🙂 Har inga trattkantareller så kör med färska skogschampinjoner. Tror det blir jättegott!

Björn Gadd
Björn Gadd
4 år sedan

Det var snabblagat och gott
Barnen älskade grytan 🤗

Biskvier

Nästa inlägg

Biskvier

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x