Veckans mat- 5 värmande middagar

vegetarisk lasagne
Hej mitt vinterland! Alltså vad hände :o? Från Höstig höst till vinter på bara ett par dagar liksom? Här hade inte ens alla löv fallit från träden förra veckan och i morse kom plogbilen i full fart utanför huset. Till pojkarnas stora glädje såklart. Minusgrader och snö som verkar hålla i sig minst en vecka i alla fal.. Men jag klagar inte, jag gillar snö och vinter. Hellre det än geggig, mörk höst.
Men med kylan kom ett  stort behov av att äta var, vällagad mat. Jag är en typisk sallad människa. Älskar enkel, grön och gärna kall mat. Men i onsdags förra veckan, då var det som att trycka på en knapp. Allt jag ville ha var riktigt var mat. Gärna någon gratäng av något slag. Så jag slog till och gjorde makaronipudding! Något jag faktiskt aldrig gjort men det var precis vad jag var sugen på då! Så den här veckans mat har temat- 5 värnade middagar! Vad passar bättre liksom?
 
Först ut är den här vegetariska lasagnen. Enkelt och gott, precis som måndagsmat ska vara!
zucchinigratäng
Åh, en av sommarens stora favoriter, zucchinigratäng! Kan vara en av de godaste recepten jag skapade i somras. Stek lite korv av god kvalité till och middagen är klar på ett litet kick. Har ni inte testat den, så gör det bums!
linssoppa
Vad är mer värmande än en krämig och god soppa? Här har du ett recept på en kryddig och len linssoppa. Perfekt när det är kyligt ute.
 
vegetarisk stroganoff
Stroganoff med ris. Vilken vardagsklassiker! Antingen gör du den på en god korv och serverar ris till, eller som det här receptet: en stroganoff gjord på svamp och råris till det. Välj själv vad som passar er!
biff
Det här är också en kär klassiker. Biff med broccoli och bambu. Grytan vill gärna puttra en stund på spisen för att bli riktigt god. Så gör den gärna kvällen innan, så är fredagsmaten bara att värma och fredagsmyset kan börja på ett litet kick!
 
ananaspaj-3
Vi kör en av mina favoriter som avslut på veckan. Ananaspaj. Så älskad och uppskattad av alla. En riktig klassiker vid det här laget!
Så, nu har ni en matsedel att låte er inspireras av.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kladdkaka med polly och jordgubbar

Nästa inlägg

5 x kladdkaka till kladdkakans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x