Hel kyckling i Crock-Pot eller ugn

hel kyckling i crock-pot eller ugn
Vi kör ett kycklingrecept till idag. Dock är det inget som går fort, den kräver sin tid i Crock-Pot eller ugn. Men det är rysligt enkelt och blir så gott!
Jag brukar passa på att köpa hel kyckling när det finns på extrapris. Perfekt att ha i frysen och ta fram och laga en god middag av.
Så kom jag också att tänka på en dag att en hel kyckling så här skulle ju passa fint på julbordet om man har gäster som inte äter fläsk. Då kan ju kycklingen enkelt ersätta skinkan. I många länder är ju kalkonen det centrala på julbordet, men eftersom vi har så otroligt många rätter på det svenska julbordet blir en kalkon mitt i allt lite överdrivet. En hel kyckling däremot, det är ju lite mer lagom!
Det viktigaste är att inte få kycklingen torr. Då blir den så tråkig.Jag kör alltid hel kyckling i min Crock-Pot nuförtiden. Än så länge med väldigt gott resultat måste jag säga. Sist jag gjorde hel kyckling la jag den på en bädd av rotfrukter och dra mig baklänges så gott moset som jag gjorde av rotfrukterna blev!! Kanske det godaste moset jag ätit!
Den här gången tog jag reda på all sky och gjorde en supergod currysås istället. Det är ju det som är det fina med maträtter som den här. Det går liksom att variera i det oändliga!
För att få smak på kycklingen behöver man jobba lite, och den här fick en fin omgång med smör, citron och persilja. En perfekt grund som sedan passar otroligt bra till de flesta tillbehör och såser.
Hel kyckling i Crock-Pot eller ugn:
drygt 1 kg hel kyckling
ca 50 g smör
färsk persilja
saft från 1 citron
salt & svartpeppar
Börja med att lossa skinnet från köttet på ovansidan. Jag brukar lossa skinnet med hjälp av en sked. Blanda samman smör, hackad persilja, citron, salt och peppar. Tryck in ungefär hälften under skinnet. Fyll kycklingen med resten.
Lägg kycklingen i din Crock-Potgryta. Sätt värmen på låg och timern på 5 timmar, efter ca 4 timmar brukar jag kolla om den gått klart. När vätskan från kycklingen är helt klar är kycklingen färdig. Sätt ugnen på grill och ställ in kycklingen så den får lite färg på skinnet.
Tag vara på all sky som finns i grytan och gör

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kycklingpanna med svamp

Nästa inlägg

Kycklingpanna med svamp och färskost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x