Kycklingpanna med svamp och färskost

kycklinpanna
 
Hej alla nya och gamla läsare!
Det har ju drällt in en hel drös nya, underbara läsare här de senaste dagarna. Jag hoppas ni ska hittar recept och inspiration här hos mig 🙂 Ni vet väl att ni också kan följa med in lite bakom kulisserna här på bloggen via Instagram? Där publicerar jag inte bara inspirerande bilder på mat och bakning, det kan bli bilder som visar hur det ser ut när jag arbetar, på mat som aldrig hamnar på bloggen och lite från min familj.
På Facebook lägger jag alltid upp när jag publicerat nya inlägg här på bloggen. Så det är två kanaler ni måsta hålla lite kolla på 🙂
Idag tänkte jag bjuda er på ett äkta Linnéa-recept. Som vanligt blev det en ”man-tager-vad-man-haver” middag. Men brukar det inte bli dom som är allra bäst?
Hemma fanns det champinjoner, kyckling, färskost och basilika. Och av de råvarorna trollade jag fram det här recept:
Snabblagad kycklingpanna:
700 g kyckling
1 gul lök
10 st färska champinjoner
1 msk soya
1 burk färskost med vitlök och örter
ca 1 dl mjölk eller grädde
färsk basilika
salt & svartpeppar
Skär ner kycklingen i små bitar. Bryn den hastigt i en stekpanna. Lägg åt sidan. Skala och finhacka löken, skiva champinjonerna och stek allt i en klick smör. Ha i kycklingen i stekpannan. Blanda samman soya, färskost och mjölk/grädde. Bred detta över kycklingen. Salta och peppra.
Låt allt koka tills kycklingen är klar rakt igenom. Tillsätt ev mer vätska om det verkar bli lite torrt. Det går även bra att ställa in pannan i ugnen och låta den gå klart där. 225°C i cirka 25 minuter.
Hacka färsk basilika och strö över. Servera med råris och grönsaker.
bild:Linnéa Seidel
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martina
7 år sedan

Härligt med snabblagad vardagsmat! Och grattis föresten! 🙂

trackback
7 år sedan

[…] 5: Snabblagad kycklingpanna servera med blomkålsris eller bönpasta- […]

Kikärtsgryta

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x