Veckans mat- en vegetarisk vecka innan jul

vegetarisk stroganoff
På söndag är det första advent och hela julkarusellen drar igång på riktigt. Kanske kan det passa bra att äta lite vegetariskt så här under november 2016 sista vecka? Eller kanske hittar ni bara lite tips och idéer att plocka in i er vanliga middagsrutin. Kanske byta ut en extra måltid denna vecka mot något vegetariskt?
Först ut är denna stroganoff gjord på svamp. Tummen upp fick den från hela familjen. Jag har  läst att fler gör stroganoff på halloumi, det är något jag absolut måste testa! Alla här hemma älskar halloumi, så borde bli en vinnare!
vegetarisk pastasås
Pasta med en enkelt tomatsås till går alltid hem. Har du tid, låt gärna såsen koka några extra minuter på spisen. Den blir så mycket godare så!
kikärtsgryta
Det här receptet har jag fått många fina kommentarer om! Kikärtsgryta kokad i Crock-Pot, med massa härliga smaker. Går såklart att koka i en gryta på spisen också. Men är himla smidigt när maten kokat klart under dagen medan man är och jobbar.
grönsakssoppa
Grönsakssoppa är något jag gör på tok för sällan. Mycket dumt eftersom det både är nyttig och billigt! Medan soppan kokar på spisen, grädda att gäng bovetevåfflor till efterrätt! Vilken lyx-torsdag!
mexikansk gryta
Avsluta veckan vego-taco-style med en mexikansk gryta, även den har jag tillagat i min Crock-pot. Äger du ingen sådan? Inga problem. Koka allt i en gryta på spisen, när guinoan kokat klart och du fått en härligt tjock gryta, strö över osten och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter på 200°C eller tills all ost smält.
 
pepparkaksbollar
Avsluta på topp med något sött. Varför inte pepparkaksbollar gjorda på mandlar och dadlar? Fulla med julig smak! Ni måst testa!
Jag sitter faktiskt precis och ska leta inspiration till vegetariska recept på julbordet. Är det något du saknar? Eller sitter kanske just du inne på världens bästa vego-recept som funkar just till jul? Tipsa gärna!!
Ha nu en fortsatt härlig start på veckan!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Släta lussebullar

Nästa inlägg

Saffransbullar x 3

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x