Pepparkakskladdkaka

pepparkakskladdkaka1
Idag tänkte jag bjuda på ännu ett recept  på kladdkaka. Tidigare i veckan tipsade jag ju om saffranskladdkakan som är såå god! Här kommer en annan variant på kladdkaka, nämligen pepparkakskladdkaka. Även den otroligt god och så lättbakad.
Förra året fick jag reda på lite sent (julaftonskvällen närmare bestämt), att vi skulle ha med efterrätt till drygt 20 personer på juldagen… Ok, vad kan man baka av sådant man har hemma, som räcker till många och som går skapligt fort? Jo kladdkaka såklart! Och för att göra det lite juligare tillsatte jag helt enkelt lite juliga kryddor. Vilken bra kombo det blev. Så himla gott! Vi stannade bara till och köpte några paket glass och grädde att ha till. Ett perfekt avslut på julmiddagen!
 
pepparkakskladdkaka-2
Jag tänkte det skulle vara fint att göra min pepparkakskladdkaka i något annat än en klassisk rund springform. Men jag förstår ju varför jag alltid brukar gör kladdkaka i en sån form och inte i formen på bilden. Helt omöjlig att få ur! Så använd en helt vanlig rund form med löstagbar kant. Det är mitt bästa tips idag! Även om de här gamla formarna är otroligt fina.. Så är de inte alltid så praktiska.
Sen måste jag även tipsa om en härlig julskiva jag ramlade över förra veckan! Gavin James EP Winter Songs. Perfekt, lugn och mysig julmusik att ha på i bakgrunden!
Pepparkakskladdkaka:
2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
ca 2 msk pepparkakskrydda
 
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda det med ägg och socker. Sikta i mjöl, kakao och vanilj. Pepparkakskryddorna och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ha i smeten. Grädda i 180°C i 15-20 minuter. Låt kladdkakan svalna och förvara i kylskåp tills den ska ätas.
Servera glass eller en klick lättvispad grädde till.
Bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
7 år sedan

Det låter ju gudomligt! Vad tror du om att använda krossade pepparkakor istället för vanligt ströbröd? Bra eller ”för mycket” pepparkakssmak?

Kate
7 år sedan

Jisses, så gott!!! Jag har inte hunnit med att baka någonting i år… Den här julen är enbart en stress hos mig, jag som älskat julen känner mig bara trött i år. Får njuta av dina bilder på allt det goda.. 🙂
Ha det bäst, kram Kate

Linnéa Elisabeth
7 år sedan

Detta låter farligt gott! Allting med pepparkakskryddor går hem hos mig 😉

Linnea Elisabeth
7 år sedan

Detta låter farligt gott!! Allting med pepparkakskryddor går hem hos mig 😉

Sinikka Paanila
5 år sedan

Hej Linneá! Vi har i Finland nästan samma recept men kakan heter ”torrkaka”, ”kryddkaka” eller ”kaffekaka”. Och utan kakao. Tyvärr vi har ingen traditionella dagen för kakan ;). Måste prova din recept också! Ser så gott ut!

Pankogriljerad skinka

Nästa inlägg

Julskinka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x