Marinerad rostbiff

rostbiff
Idag tänkte jag tipsa om ännu ett recept som passar superbra såhär lagom till nyår, nämligen en marianerad rostbiff. Å, det här är så gott! Och perfekt bjudmat är det också då du gör iordning rostbiffen i god tid innan. Så när när varmrätten ska serveras är det bara att lägga upp köttet fint och dekorera. Hur smidigt som helst.
Antingen köper du färdiga skivor rostbiff i charken på din matbutik, eller så gör du egen. Att göra egen rostbiff är inte alls svårt, allt du behöver för att lyckas är en stektermometer. Låt inte köttet gå för länge så det blir torrt och låt det vila inlindat i folie innan du skär upp det i tunna skivor och lägger i marinaden.
Rostbiff i ugn:
drygt 1 kg rostbiff
smör att steka i
rosmarin och timjan
svartpeppar
Bryn köttet runt om i en het panna. Finhacka örterna och lägg dem tillsammans med nymalen svartpeppar i en ugnsform. Lägg i köttbiten och ”klappa” runt kryddorna så de täcker hela rostbiffen. Värm ugnen till 120 grader, ställ in rostbiffen längst ned i ugnen.
Stick i en kötttermometer, när termometern visar 55 grader, (räkna med nästan 2 timmar.), tag ut köttet, linda in det i ugnsfolie och låt vila. När köttet svalnat, skär upp det i tunna skivor.
 
Marinerad rostbiff:
2 röda lökar
2 vitlöksklyfttor
10 marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
salt, peppar
900 g rostbiff, skuren i tunna skivor.
Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Blanda allt med olja och balsamvinäger. Lägg antingen skivorna av rostbiff i marinaden över natten. Eller lägg upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt stå och dra cirka en timme innan servering.
Servera en klassisk potatisgratäng till!
 
Idag på Facebook har jag tipsat om massor av recept som passar lagom till nyår, så in och kika nu!
bild:Linnéa Seidel

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
Susanne
7 år sedan

Tack för det här receptet! Räddade nog min nyårsmeny 😊 Tror du att det passar med Hasselbackspotatis och liten rotfruktstsgratäng (utan grädde, gjord med buljong) till? Vad skulle du i så fall ha för sås/såser till? Tacksam för tips, du har så otroligt bra smak!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Susanne
7 år sedan

Hej,
Så lite så, Ja men det tror jag absolut. Låter smaskens!!
Gott Nytt År!

Marie
Marie
7 år sedan

Behövs det ingen sås till? Eller kan man laga en sås av marinaden?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Marie
7 år sedan

Hej Marie,
Klart man kan göra en sås till om man vill. Men har man potatisgratäng eller potatissallad till tycker inte jag det behövs. Men en god rödvinssås är ju aldrig fel 😉
Gott Nytt År!

mia
mia
4 år sedan

Den ska alltså serveras kall? =) vad är det du dekorerat den med uppepå ? ser smaskens ut!

Nyårsglasstårta 2

Nästa inlägg

Dessert till nyår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x