Dessert till nyår

nyårsglasstårta-2
När det kommer till nyårsmiddagen är det ofta jag som får stå för desserten. Inte mig emot, jag älskar att göra fina efterrätter till speciella tillfällen. Så därför har jag plockat ihop en del av mina favoriter som finns här på bloggen.
Den här härliga nyårsdesserten har fått äran att avsluta en helt underbar nyårsmiddag. Och den blev en riktig hit! Hasselnötsglass, helt utan maskin med tjusiga chokladplattor runt om, färska bär och nötkrisp på. En riktig glasstårta de luxe!
 
applesmördeg
 
Har du lite ont om tid eller helt enkelt inte orkar göra något avancerat, testa dessa:. Frasiga äppelrutor, kolasås och hemgjord vaniljglass.
cheesecake-nyår-
Recept nummer tre har faktiskt också serverats ett nyår. När 2010 skulle bli 2011. I magen låg en liten, liten Axel men på fatet serveras cheesecake med vit choklad. En klassiker som aldrig blir omodern!
citrusdessert
Hemgjord lemon curd och blåbär, vilken oslagbar kombination det är! Här i portionsglas blir det en riktigt tjusig efterrätt till nyår!
Och orkar man inte göra egen lemon curd så finns det att köpa i mataffären 🙂
kladdkaka101
Kladdkaka kan kännas lite för simpelt en nyårsafton. Men med färska bär och lättvispad grädde eller hemgjord glass passar den utmärkt att avrunda nyårsmiddagen med!
cheesecake
Den här snabba cheesecaken slänger du ihop medan gästerna sitter vid bordet och i smyg knäpper upp byxorna efter varmrätten. Ha upp den i fina glas och du har en fräsch och tjusig dessert på nolltid!
daimcheesecake-3
Daimcheesecake är en av mina absoluta favoriter. Gör den ett par dagar i förväg, så kan du bara ta fram den en halvtimme eller så innan ni ska äta den. Då blir den som godast!
 
Vad ska ni äta till efterrätt på nyårsafton?
bild:Linnéa Seidel
 

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
7 år sedan

I år ska jag bara stå för varmrätten, och min käresta syster står för desserten. Men bla annat Ditt recept på lemoncurden har jag serverat, fast då till påsk. Ljuvligt fräsch och god!!.
Önskar Dig en god fortsättning och ett Gott Nytt År, kram Kate

trackback
4 år sedan

[…] Download Image More @ http://www.linneasskafferi.se […]

Gratinerad havskräfta

Nästa inlägg

Gratinerad havskräfta med aioli

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x