ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dessert till nyår

/
nyårsglasstårta-2

Sebastian Niemi-Carlsson


När det kommer till nyårsmiddagen är det ofta jag som får stå för desserten. Inte mig emot, jag älskar att göra fina efterrätter till speciella tillfällen. Så därför har jag plockat ihop en del av mina favoriter som finns här på bloggen.
Den här härliga nyårsdesserten har fått äran att avsluta en helt underbar nyårsmiddag. Och den blev en riktig hit! Hasselnötsglass, helt utan maskin med tjusiga chokladplattor runt om, färska bär och nötkrisp på. En riktig glasstårta de luxe!

applesmördeg

Sebastian Niemi-CarlssonHar du lite ont om tid eller helt enkelt inte orkar göra något avancerat, testa dessa:. Frasiga äppelrutor, kolasås och hemgjord vaniljglass.

cheesecake-nyår-

Sebastian Niemi-Carlsson


Recept nummer tre har faktiskt också serverats ett nyår. När 2010 skulle bli 2011. I magen låg en liten, liten Axel men på fatet serveras cheesecake med vit choklad. En klassiker som aldrig blir omodern!

citrusdessert


Hemgjord lemon curd och blåbär, vilken oslagbar kombination det är! Här i portionsglas blir det en riktigt tjusig efterrätt till nyår!
Och orkar man inte göra egen lemon curd så finns det att köpa i mataffären 🙂

kladdkaka101


Kladdkaka kan kännas lite för simpelt en nyårsafton. Men med färska bär och lättvispad grädde eller hemgjord glass passar den utmärkt att avrunda nyårsmiddagen med!

cheesecake

Sebastian Niemi-Carlsson


Den här snabba cheesecaken slänger du ihop medan gästerna sitter vid bordet och i smyg knäpper upp byxorna efter varmrätten. Ha upp den i fina glas och du har en fräsch och tjusig dessert på nolltid!

daimcheesecake-3

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Daimcheesecake är en av mina absoluta favoriter. Gör den ett par dagar i förväg, så kan du bara ta fram den en halvtimme eller så innan ni ska äta den. Då blir den som godast!

Vad ska ni äta till efterrätt på nyårsafton?
bild:Linnéa Seidel

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00