ANNONS

Chokladtryfflar med kaffesmak

chokladtryffel-2 I

I samarbete med Real Coffee

Till jul är det många som bakar julgodis och olika slags tryfflar, men varför nöja sig med att bara få äta en bit makalöst god choklad som liksom bara smälter i munnen just till jul? Det är ju så otroligt gott.
Speciellt sådär efter maten till en kopp rykande kaffe. Den kombinationen är ju nästan slagbar tycker jag!

Att göra egna tryfflar är ju inte alls speciellt svårt och du behöver inte ha mer än ett par tre ingredienser. Sen kan det blir lite kladdigt när man ska rulla själva tryfflarna, men det får det vara värt! Förutom den otroligt goda chokladsmaken fick även mina tryfflar smak av kaffe och en liten, liten gnutta havssalt.

chokladtryffel

Och på tal om kaffe. Jag är kanske inte den största kaffetunnan som går runt på denna jord. I snitt dricker jag nog två koppar om dagen. Men när jag då dricker mina koppar kaffe, då vill jag verkligen att det ska vara riktigt gott kaffe. Därför blev jag så glad när jag fick möjlighet att testa olika sorters kaffe. Det kändes riktigt lyxigt att få välja och vraka blend deras ekologiska och Fairtraide-märkta kapslar till Nespresso-maskin
Just kaffe var en av de saker jag tidigt började köpa som ekologiskt. Kaffe och bananer.

Visste du att kaffe är världens mest besprutade gröda och mycket av bekämpningsmedlen kommer ut i grundvattnet. Därför påverkar bekämpningsmedlet inte bara de som arbetar på kaffeodlingarna utan även alla runt omkring. När jag för några år sedan läste om detta började jag köpa ekologiskt kaffe på direkten!

Jag fick hem ett helt gäng olika sorters kapslar, med olika styrka och smak. Bland annat Lungo San Marino, ett 100% eko och 100% Fairtradekaffe. Det är ett mörkrostat kaffe med en rund, fyllig och krämig smak.

 Vidare har jag provat Espresso Sumatra, ett ekologiskt odlat kaffe av Mandailing-folket. Odlat av små, enskilda kaffeodlare efter Fairtrade-villkor. Det gillar jag verkligen!

Ochokladtryffel-3

Men nu till chokladtryfflarna. Jag valde som sagt att smaksätta dom med kaffe. Och jag tog en italiensk espresso vid namn Bologna. Ett kaffe som gör sig utmärkt att använda till en caffè latte. Sen att kaffet odlas och produceras utan användning av kemikalier och bekämpningsmedel är ju hur bra som helst!

Chokladtryfflar med kaffesmak::

1 dl grädde
200 g mörk choklad av god kvalité
2 msk kaffe
1 nypa flingsalt
kakao att rulla tryfflarna i

Värm grädden. Hacka chokladen i småbitar och lägg i den i grädden. Ha i kaffe och flingsalt. Rör om väl tills all choklad är smält.
Ställ in i kylen att stelna cirka 1 timme. Rulla till bollar och pudra kakao över dom. Förvara i en burk i kylen.

Perfekt till en kopp riktigt god kaffe!

bilder:Linnéa Seidel

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Stephanie Ahlgren
Stephanie Ahlgren
3 år sedan

Hur många bollar blir det av ett recept? 🤍

Stephanie
Stephanie
3 år sedan

Hur många tryfflar blir det av detta recept?

Solveig
Solveig
3 år sedan

Nu har smeten stått i kylen i 1 1/2 timme samt 30 minuter i frysen, utan att bli så tjock att man kan rulla bollar av den….

Morotsmuffins 2

Nästa inlägg

Morotsmuffins med frosting

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x