Alla hjärtans dag-meny

melonpizza
Hej fredag!
På tisdag nästa vecka är det ju dags för årets mest kärleksfulla dag, alla hjärtans dag <3 Så jag tänkte det kunde vara på plats med en liten meny som kan passa bra att äta på denna hjärtliga dag.
I år ligger ju 14 februari på en tisdag, så jag tänkte att det blir fint med en lite enklare meny som man faktiskt orkar göra en helt vanlig vardag. Eftersom alla hjärtans dag infaller lite mitt i vardagen sådär så kanske man inte skaffar sig barnvakt och går ut och äter eller ställer sig och lagar en middag som tar flera timmar att förbereda. Därför har jag knåpat ihop en meny åt er som är perfekt att göra en tisdag.
Som förrätt tycker jag det blir otroligt bra med en melonpizza med fetaost, picklad rödlök och balsamvinäger. Så enkel och sååå god! En av mina stora favoriter 🙂
 
oxfilepasta
Som varmrätt tycker jag det bara finns ett val. Nämligen den här släng dig i väggen-goda oxfilépastan. Snabblagad men gudagod! Äter du inte kött? Inga problem, byt bara ut köttet mot stekt tofu eller halloumi och köttbuljongen mot grönsaksbuljong. Så har du ett fint vegetariskt alternativ!
smördegshjärtan med nutella
Självklart måste vi avsluta middagen med något sött och gott! Och som alla hjärtans dag-dessert passar frasiga smördegshjärtan med nutella kanske bäst av alla recept ni hittar här hos mig på Linnéas Skafferi!  Servera med en kula riktigt god vaniljglass.
Brukar ni fira alla hjärtans dag? Hur firar du i så fall? Skaffar du barnvakt och går ut? Äter du hemma med familjen? Eller struntar du helt i temadagar som dessa?
Jag gillar ju som bekant att sätta lite guldkant på tillvaron. Så jag lagar nog något gott till hela familjen, dukar fint med tända ljus och hoppas vi får en fin kväll tillsammans (det är ju alltid en chansning med en helvild 2 1/2-åring vid köksbordet….)
Bild:Linnéa Seidel

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
Therese
7 år sedan

Vilken härlig meny du har satt ihop! Ser jättegott ut alltihop och lagom lättlagat men ändå festligt.
Melonpizza gjorde vi flera gånger i somras, så gott och fräscht! Men finns det verkligen vattenmelon att köpa i februari? Jag kan inte komma på att jag har sett det i affärerna så här års, men det kanske bara är för att för mig är det en sommarfrukt och inget jag brukar köpa elle bli så sugen på på vintern.

Marie
7 år sedan

Mums så gott! Vinhadecparty igår, och gjorde bland annat super goda sylt kakohjärtan.

Fredrik
7 år sedan

Var brukar du köpa tallrikar? 😊

chokladtryfflar med kaffesmak

Nästa inlägg

Chokladtryfflar med kaffesmak

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x