ANNONS

Frukost med Risenta

frukost-6
I samarbete med Risenta.
Som många av er nog redan listat ut är jag en riktig frukostmänniska! Jag älskar mina och barnens lediga fredagar då jag kan duka upp en mysfrukost med tända ljus och massa godsaker medan barnen kollar lite tv. Sen kan vi sitta länge och bara prata om veckan som varit och helgen som kommer.
För mig är det viktigt att mina barn växer upp med en sund inställning till all slags mat. Det är viktigt att äta en bra frukost för att orka med dagen. Och tack och lov är mina grabbar riktigt frukostkillar! Jag är helt övertygad om att ifall du startar dagen med en god frukost i magen, ja då har du större sannolikhet att göra något riktigt bra av din dag.
frukost-5
Ofta äter vi yoghurt med olika sorter frön och nötter till frukost. Jag äter själv inte sötade produkter till frukost och vill inte heller att mina barn ska göra det. Därför är det naturell yoghurt dom gäller hemma hos oss, ofta vill barnen smaksätta med någon frukt eller bär vilket ju blir himla gott. När det sen kommer till flingor och müsli är jag ganska hård. Naturligt socker som finns i russin och andra torkade bär är ok, men jag ser absolut ingen anledning till att äta massa onödigt socker.
Ibland blandar jag egna mixer med frön, nötter och torkad frukt, men ibland finns inte riktigt orken och då kan det vara skönt att det nu börjar finnas riktigt bra alternativ.
frukost-4
Jag blev därför riktigt glad när RIsenta lanserade sina nya frukostprodukter. Bland annat den här supergoda granolan med kakao och kokos. Ekologisk och helt utan tillsatt socker. Precis som jag vill ha det för mig och min familj. Och gissa hur god den är! Jag som under veckorna äter frukost på språng eller på jobbet toppar gärna min yoghurt-to go med en riktigt god granola. Då känns allt lite lyxigare trotts att det är en grå måndag i februari.
Har man inte bråttom utan vill lyxa till det lite extra, ja då passar granolan även ypperligt att göra en lite finare frukost av.
Jag brukar varva yoghurt, färska bär, kakao och kokosgranola i portionsburkar. Toppa med bär och rostad kokos. Perfekt på helglunchen eller brunchen med goda vänner! Eller bara lyxa till en helt vanlig måndag. 
frukost-2
När vi inte äter yoghurt till frukost här hemma, ja då är det gröt som gäller. Mina barn är uppvuxna på klassisk havregrynsgröt. Jag vill inte ens tänka på hur många portioner gröt jag kokat under de här småbarnsåren!
Men jag tror det är bra. Det är en fin vana att äta gröt på morgonen. Det mättar fint och är bra för kroppen.
Bland Risentas frukostnyheter finns även den här frögröten. Alltså den är såå god och mäter helt otroligt bra! Jag brukar mäta upp gröt och vatten i kastrullen på kvällen. Då är det bara att slå på spisen och låta allt koka medan jag fixar med annat i köket på morgonen. Ofta äter jag min gröt i lugn och ro innan jag går upp och väcker barnen.
frukost
I samband med de här fina frukostprodukterna som RIsenta nu tagit fram vill de även lyfta fram tänket kring en godare morgon. Alltså att frukosten är viktig, men den ska också vara god. Och det kan jag skriva under på! Under februari kan ni vara med och tävla med Risenta och #engodaremorgon på Facebook, där ni kan vinna en personlig överraskningsfrukost. Hur grymt låter inte det!?
 
Nu önskar jag er alla en godare morgon med en fin frukost i magen!
 
Bilder:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Fnulan
7 år sedan

Så himla vackra bilder!!!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Fnulan
7 år sedan

Men tack så mycket 🙂

Aktivfamilj.se
7 år sedan

Skriver under på filosofin och njutningen kring frukost och vanor 😍

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Aktivfamilj.se
7 år sedan

Ja, jag tror det ger barnen en fin grund att ha med sig i livet sen.
Jag hoppas det i alla fall 🙂

Biffar gjorda på halloumi, morot och ajvar

Nästa inlägg

Halloumibiffar med morot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x