Kärleksmumskladdkaka

kärleksmumskladdkaka
 
Jag har under en längre tid tänkt sparka igång en ny kategori här på bloggen. Nämligen FREDAGSFIKA! En kategori där jag publicerar mumsiga recept på sådant som passar utmärkt att ta med och bjuda sina kollegor på till fredagsfikat. Vad säger ni om det?
Och allra först ut i den här kategorin är kärleksmumskladdkaka.
 
Även om jag själv kanske inte är största fika-monstret som går på denna jord, så kan det vara fint att avsluta arbetsveckan med goa kollegor eller vänner kring en kopp kaffe och något gott att äta till.
 
kärleksmumskladdkaka
Så till veckans recept. Kärleksmumskladdkaka, alltså HUR GOTT!? Varför har jag aldrig testat det här förut? Det är ju så enkelt men en sådan fullträff. Chokladig och kladdig kladdkaka, toppad med glasyren från kärleksmums. En riktig 10-poängare vill jag lova!
kärleksmumskladdkaka
Jag älskar ju kaffe och smaksatte därför glasyren med det. Men det är ju helt en smaksak. Jag gillar när kladdkakan verkligen är kladdig. Men har man på glasyren direkt när kakan är tagen ur ugnen finns det risk att allt brakar ihop. Så mitt tips är att vänta tills kladdkakan stelnat något och sedan ha på glasyren. Då får du en riktigt fin kärleksmumskladdkaka!
kärleksmumskladdkaka
Receptet på kladdkaka är mitt allra bästa grundrecept som jag gjort hur många gånger som helst. Egentligen är det min systers recept från allra första början. Ett sådant där enkelt kladdkakerecept där du bara blandar ihop alla ingredienser i kastrullen som du smälter smöret i. Ett recept helt i min stil. Jag som vill att det ska gå fort när man bakar och ogillar starkt all disk som blir!
 
Kärleksmumskladdkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
glasyr:
60  g smör
ca 4 dl florsocker
3-4 msk kaffe
2 msk kakao
kokosflingor och riven kokos
 
Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör om ordentligt, Tillsätt äggen, ett i taget. Ha sedan i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Ha upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 180 °C i cirka 15 minuter eller tills kanterna börjat stelna men mitten fortfarande är kladdig. Ställ att svalna.
Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe och kakao. Rör till en jämn, glansig glasyr. Häll glasyren över kakan, lossa gärna kanten på formen så glasyren kan flyta ut lite över kanten. Dekorera med kokosflingor och riven kokos. Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.
Bild:Linnéas Skafferi

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

L
L
7 år sedan

http://theresemarrero.blogspot.se/2012/12/cookie-dough-praliner.html?m=1
Är inte det här din bild och ordagrant ditt recept?

trackback
7 år sedan

[…] var alldeles för kallt ute och jag var extra frusen eftersom jag ridit båda hästarna. Hittade detta recept på kladdkaka som jag var tvungen att prova. Som en kärleksmumskladdkaka och den blev helt […]

Carina
Carina
6 år sedan

Bästa kladdkakan ever 😍😋

Frukost 6

Nästa inlägg

Frukost med Risenta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x