Baka med barn

rulltårta
 
Att vara hemma och ledig med barn kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbart. Oavsett om man är hemma på sportlov, föräldraledig eller har en ledig dag tillsammans bara. Det blir ju lite vad man gör det till.
Jag och barnen, som är 2 1/2 och 5 1/2 år har börjat baka när vi är hemma och lediga på fredagar. Dom tycker verkligen det är så roligt att få vara med och hjälpa till. Vi brukar baka lite lagom okomplicerade saker tillsammans och sedan ta med fikat hem till någon eller bjuda hem gäster på fika. Barnen är mäkta stolta när dom får visa upp det vi bakat tillsammans.
Och eftersom man inte har någon press på sig att det ska vara till något kalas eller annan bjudning, så blir det betydligt roligare. För vad gör det om man misslyckas lite?
Första receptet jag tänkte tipsa om är rulltårta. Det är ett himla bra recept att baka med barn. Det går fort att göra själva smeten och sen ska den bara gräddas en liten, liten stund i ugnen. Så barnen hinner inte tröttna.
Rulltårta är dessutom Axels nya favorit och frågar man vad vi ska baka så tycker han ofta just rulltårta. Sen går det ju att variera fyllningen helt efter tycke och smak. Eller kanske framför allt beroende på vad man har hemma för dagen 🙂
chokladbollar
Sen har vi ju klassiska chokladbollar. Det brukar vara barnens stora favorit. Ingen ugn behövs och dom kan enkelt hjälpa till att måtta upp alla ingredienser. Extra fint blir det om man gör små söta flaggor och sätter i de färdiga chokladbollarna.
chokladsnittar
De flesta sorters småkakor är enkla att göra och perfekta att baka tillsammans med barnen. Just chokladsnittar är mina favoriter 🙂 När det ska bli kalas för barnen har jag gjort dessa men då färgat pärlsockret i blått eller grönt.
ballerinabollar
Vi fortsätter lite på temat bollar. Nämligen ballerinabollar. Också dessa brukar vara en hit bland barnen. Inte heller här behövs någon ugn, men en matberedare för att mixa ingredienserna. Låt gärna barnen hjälpa till att doppa de färdiga bollarna i choklad och strö på fint strössel
Det var lite tips på vad man kan fördriva tiden med en ledig dag. Vad gör du gärna tillsammans med barnen när ni får några timmar över? Kommentera gärna med dina bästa tips!

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

johanna
7 år sedan

åh chokladsnittar, bästa kakorna!

Jennie
7 år sedan

Jag älskar att baka med mina barn, fast det kan bli lite trångt och massor av bråk mellan dem. =/.
Men det ser gott ut det ni har bakat =)

hemgjorda köttbullar i ugn

Nästa inlägg

Veckans mat-barnvänliga veckan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x