Vegetarisk wrap med rödbetshummus

vegetarisk wrap med rödbetshummus
Hallojsan, Hur står det till med alla fina läsare jag har därute?
Själv sitter jag här i skaplig lugn och ro och jobbar undan lite medan barnen är ute och hoppar studsmatta. Alltså vilken lycka när vi satte upp den. Igår fick vi släpa in dom klockan sju. För då var det mörkt ute. Antar att det blir exakt samma ikväll…
Idag tänkte jag bjuda på ett sånt där himla bra recept. Ett recept på en vegetarisk wrap med rödbetshummus. Jag vet, det låter lite avancerat. Men allvarligt, det är kanske det enklaste du kan svänga ihop. Perfekt som lunch eller enklare middag! Eller som det brukar kunna vara här hemma. Resten av familjen vill ha pizza och jag är sugen på något helt annat. Då kan jag svänga ihop en sallad eller en enkel wrap som denna. Utan att känna att det är jobbigt att laga två olika maträtter. För helt ärligt krävs det inte mycket för att få till en sådan här färgsprakande måltid.
vegetarisk wrap med rödbetshummus
Att säga att det här är ett recept är ju nästan att ta i. För allra bäst blir det ju om du tar de grejer du själv gillar allra bäst. Och inte behöver den ju vara vegetarisk heller. Men oftast tycker jag sådan här mat blir enklast att göra just vegetarisk. Då slipper jag stå och tillaga någon form av kött eller kyckling att ha i.
Jag passade på att rensa kylen lite och ta av det som fanns att ha i min wrap. Perfekt på så många sätt:

  • Att välja ett vegetariskt alternativ är ett bra miljöval. Och kan även vara billigare.
  • Att rensa kylen på sådant man annars kanske skulle slänga spar både pengar och minskar matsvinnet.
  • Alla behöver inte äta exakt lika. Gör i ordning de grejer du vet att familjen gillar. Tänk lite tacos-stil Då är det större chans att allt äts upp och det inte blir mat som måste slängas.

rödbetshummus
Till min wrap gjorde jag en superduperenkel rödbetshummus. Jag tog genvägen och köpte färdigkokta rödbetor. Men jag känner lite som så, att ska du stå och koka egna rödbetor, ja då är det varken en enkel eller snabb hummus. Ibland måste man få ta lite genvägar i köket. Och att ha en förpackning med färdigkokta rödbetor i kylen att ta till är precis en sådan genväg jag gillar. På bara ett par minuter kan man göra en härlig sås att dippa grönsaker i eller ha som dressing på en sallad eller i en wrap. Stor tummen upp på det!
Har du några tips på smarta genvägar du brukar ta i köket för att underlätta i vardagen?
 
rödbetshummus
 
Till min vegetariska wrap hade jag:
couscous kokt med gurkmeja för att få en härlig solgul färg
salladsblad
rödbetshummus
fetaost
Andra saker jag gärna skulle kunnat ha i en wrap är:
halloumi
oliver
groddar
ärtskott
pumpakärnor
Rödbetshummus:
2 stora kokta rödbetor
1 msk tahini
saft från 1/2 citron
salt
ca 1 msk olivolja
sesamförn
Lägg rödbetorna i en mixer eller blender. Ha i tahini, citron, salt och olja. Mixa till en slät röra. Smaka av med mer citron och salt.
Toppa allt med lite sesamfrön.
 
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

HelenaH
HelenaH
7 år sedan

Guuu va smaskigt det där lät 😌 jag äter bara vego (sen 2003 så du vet 😜)men det där har jag aldrig testat. Tusen tack för tips 😀 Hittade din blogg precis men jag återkommer. Kram 💐💜

trackback
7 år sedan

[…] Använd små genvägar som inte innebär massa helfabrikat, men som kan spara tid i din matlagning. Att köpa färdigkokta rödbetor kan tillexempel vara en sådan sak. På ett par minuter har du mixat ihop en gudagod rödbetshummus! […]

våfflor med ädelost och blåbärssylt

Nästa inlägg

Recept på våfflor utan ägg till våffeldagen 2017

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x