Vegetarisk pytt i panna

 

vegetarisk pytt i panna

En av de saker jag vet att ni läsare gillar här på Linnéas Skafferi är de enkla recept på vardagsmat jag lägger upp. Lättlagade middagar som passar hela familjen. Det är liksom min grej. Sådan mat älskar jag att laga och delar gärna med mig av. Idag tänkte jag tipsa er om ett himla bra recept som man kan använda som bas i sin matlagning. Nämligen en vegetarisk pytt i panna, gjord på svamp, morötter zucchini, lök och paprika. Det är en sådan himla bra grund. Det kan man göra en stor omgång av och ena dagen äta som pytt i panna tillsammans med korv eller varför inte en bit panerad fisk eller bara som den är. Nästa dag kan man koka lite matvete och göra en matig sallad av den, som jag har gjort här. Då kan du ha lite stekt halloumi eller varför inte en bit ugnsbakad lax till.

vegetarisk pytt i panna
Vill man inte äta kött är halloumi en bra och god proteinkälla att ersätta köttet med. Jag gillar den salta, lite gnissliga osten. Den passar utmärk att äta till.
vegetarisk pytt i panna
När man gör en vegetarisk pytt i panna kan man ju blanda i av de rotsaker och grönsaker man gillar allra bäst. Men jag tycker det här är en fin grund. På mataffären fanns otroligt söta små kastanjechampinjoner idag som jag inte kunde låta bli att köpa. Fina och fantastisk goda
vegetarisk pytt i panna
Jag tycker om när man kan laga en rejäl omgång av något och sedan låta det komma till användning senare i veckan som en ny maträtt. Det är tidseffektivt, bra för plånboken och bra för miljön då man inte behöver slänga överbliven mat!
Vegetarisk pytt i panna:
300 g champinjoner
salt
1 gul lök
3 morötter
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk grönsaksbuljongspulver
svartpeppar
färsk bladpersilja
saft från 1/2 citron
Skär ner champinjonerna i mindre bitar, stek dom i en torr panna på medelvärme tills de börjar släppa ifrån sig lite vätska. Salta och tillsätt en klick smör. Skala och finhacka löken. Låt den steka med svampen.
Skär ner morötterna i små bitar och ha i den i stekpannan. Låt allt steka på medelvärme tills morötterna mjuknat. Skär zucchini och paprika i mindre bitar och låt steka med de sista 5-10 minuterna.
Krydda med grönsaksbuljong, svartpeppar, färsk bladpersilja och citronsaft.
 
Matig sallad gjord på vegetarisk pytt i panna:
2 port vegetarisk pytt i panna
1 portion matvete
tomater
persilja
halloumi
avokado
Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet. Blanda sedan matvete och pytt i panna. Skär ner tomater i mindre bitar och grovhacka persilja. Blanda allt i en skål Stek halloumi och det och avokado till.
 
Enkel, god, nyttig och bra vardagsmat när den är som allra bäst!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
rårakor med löjrom

Nästa inlägg

Rårakor med löjrom

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x