ANNONS

Rårakor med löjrom

rårakor med löjrom
I samarbete med Änga Gård.
Den här veckan arbetar jag ett himla roligt projekt som jag nu kan dela med mig av till er! Jag har nämligen inlett ett samarbete med företaget Änga Gård och ska den här veckan ta över deras Instagramkonto! Så under den här veckan kommer ni även hitta mina bilder på @angagard. Och så kommer ni såklart hitta en del recept här under veckan där jag använt deras underbara produkter. Som idag, då jag gjort lyxiga rårakor med löjrom och kryddat med en av deras storsäljare!
Änga Gård startades för mer än 25 år sedan och är ett företag som säljer torkade kryddor, kryddblandningar och teer. Företaget var ett av de första med ekologisk kryddmärkning,. Det är ett företag som finns här i Sala, den staden där jag bor men de har en webbshop som gör att man kan beställa från dom oavsett vart man bor i Sverige. Bra va!
Änga Gård
Sedan förra hösten är det Erika och hennes man Stefan som driver företaget. De har över 100 olika sorters kryddor i webbshoppen, men även olika kryddblandningar, teer, och saltblandningar. Efter att man har varit på besök på deras kryddlager doftar man av hundratals olika kryddor i flera timmar efteråt. Helt underbart 🙂 Och man blir så sugen att fylla upp påsar med ekologiskt nyponpulver, rosenblad, kryddstark svartpeppar och alla andra kryddor de har på sitt lager!
Heta nätter änga gård
Heta Nätter är den kryddblandning flest personer känner igen. Och jag har faktiskt använt just den kryddblandningen säkert 10 år. Långt, långt innan det ens var på tapeten att vi skulle ha ett samarbete alltså.. Perfekt att ha i köttfärssåsen, att göra en enkel, kall sås av eller som i receptet här: att krydda upp sina rårakor med. Det blir så himla gott! Heta Nätter innehåller vitlök, persilja, svartpeppar och basilika. Inget salt e-nummer eller andra tillsatser. Bara ekologiska kryddor. Bra va?
rårakor med löjrom
 
Något jag brukade göra då och då förr var rårakor. Så genialt enkelt och gott! Perfekt på brunchen, som en enklare lunch eller till förrätt. Lyxar man till det med både löjrom, smetana och finhackad rödlök, ja då är man nästan i himlen vill jag lova! Men under ett par år har det ju vår kära potatis fått lite oförtjänt dåligt rykte. Men det börjar så sakta ändra på sig och nu är det helt ok att då och då unna sig att äta potatis. På min ICA-affär har dom potatis som odlas bara en dryg mil från där jag bor. DET känns riktigt lyxigt att alltid ha tillgång till närodlat!
Rårakor är ju i princip bara riven potatis som du steker tillsammans med lite kryddor i en klick smör. De blir helt ljuvligt frasiga och ska serveras på direkten!
 
Rårakor med löjrom, kryddade med Heta nätter, ca 4 portioner
8 medelstora potatisar
1/2 tsk salt
2 tsk Heta Nätter
smör att steka i
1 röd lök
ca 150 g svensk löjrom
2 dl smetana
ärtskott
Skala potatisen och riv den grovt. Salta och krama ur vätskan ur potatisen. Smaksätt med Heta Nätter.
Hetta upp en stekpanna och ha i en klick smör. Stek rårakorna i omgångar. Lägg upp rårakorna på tallrikar. Finhacka rödlöken och fördela löjrom, smetana och lök över rårakorna. Toppa med lite ärtskott. Ät på direkten!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dani - från 145 kg till 65 kg
6 år sedan

Alltså wow, det där ser så gott ut! Älskar färgglad mat.

bönbiffar med morot och majs

Nästa inlägg

5 glutenfria middagar- veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x