Marängtårta

marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde
Marängtårta med jordgubbar. Finns det något som andas mer svensk sommar än just det? En enkel marängtårta med marinerade jordgubbar, vit choklad och mascarponegrädde.
Och om det råkar vara så att du inte bestämt vad ni ska äta för god tårta till midsommar, ja då har du räddningen här! Den här svänger du nämligen ihop på cirka 20 minuter och den innehåller ganska få ingredienser. Kan det egentligen bli bättre än så?
 
Idag på förmiddagen hade jag Jonna på p4 Västmanland här på besök och då bakade vi denna smaskiga tårta. Perfekt att göra så här till midsommar eller till vilket sommarkalas som helst. Jag gjorde två härliga marängtårtor som jag sedan tog med till jobbet och bjöd på. Alla som åt gav en stoooor tumme upp. Så den blev verkligen uppskattad!
marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde
Marängtårtan är väldigt enkel at göra, men känns faktiskt riktigt lyxig. Jordgubbarna som jag fyllt tårtan med är marinerade i honung och lime. Vill man kan man absolut ha i en skvätt likör också, eller varför inte lite punsch. Det vore nog toppengott!
Marängbottnarna har jag penslat med vit choklad. Dels för att kombinationen vit choklad och marängtårta är helt oemotståndlig, men också för att chokladen fungerar som en liten barriär och gör att marängen håller sig krispig lite längre. Ett superfiffigt knep som gör tårtan mycket godare!
Bären och marängbottnarna kan du med fördel förbereda i god tid. Sedan är det bara att lägga ihop tårtan och dekorera precis innan den ska ätas. Fast har man inte den tiden så går det bra att gör allt i ett svep också!
Själva grejen med en snabb marängtårta är ju att den ska vara just snabb, därför använde jag mig av färdiga bottnar. Men självklart kan man göra sina egna om man känner för det 🙂
 
Marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde:

2 L jordgubbar (1 liter till fyllning och 1 liter till dekoration)
1 msk flytande honung
saft från 1 lime
150 g vit choklad
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
2 marängbottnar
Rensa och dela 1 liter jordgubbar. Lägg dom i en skål och ringla över honung och pressa i limen. Rör om ordentligt och ställ åt sidan.
Smält chokladen och låt svalna något. Pensla bottnarna med chokladen och låt stå svalt tills chokladen stelnat.
Vispa mascarpone och grädde i varsin bunke. Vänd försiktigt ihop allt och blanda i vanilj. Känns mascarponegrädden för tjock och lite grynig kan du bara blanda i lite ovispad grädde eller mjölk, då blir den len och fin igen.
Lägg en marängbotten på ett fat. Bred ut ett lager med mascarponegrädden. Fördela de marinerade jordgubbarna över. Lägg på ytterligare en marängbotten och bred på det sista av mascarponegrädden. Dekorera med färska jordgubbar och prästkragar.
Här skiner solen och jag ska passa på att gå ut en stund innan det är dags att börja med kvällsmaten. Ha en härlig kväll alla fina läsare <3
5
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glasstårta på tre ingredienser

Nästa inlägg

Midsommartårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x