Midsommartårta

glasstårta
Det bästa på hela midsommarafton är väl ändå att få avsluta middagen med en midsommartårta? Det finns ju så många olika goda tårtor, men något som nästan är ett måste just till midsommar är ju jordgubbstårta! Sen vilken slags tårta man väljer att göra, ja det är ju upp till var och en. Men här har jag listat mina absoluta favoriter när det kommer till midsommartårtor.
 
Först ut är den här makalöst goda men framförallt enkla glasstårtan med jordgubbar. Låt den stå framme och tina en stund innan ni äter av den bara. Då är den som godast!
jordgubbstårta med maräng
Herrgårdstårta, Pinocchiotårta, Gudruntårta. Kärt barn har många, många namn! Men det här är verkligen en favorittårta hos många. Baka den i långpanna om ni är många som ska äta, eller gör som jag gjort här. Baka den i två vanliga springformar. MUMS!
jordgubbstårta
En klassisk gräddtårta med jordgubbar. Tårtan är fylld med jordgubbsgrädde och fläder/vaniljkräm. Vad kan vara mer sommar än just det!?
jordgubbscheesecake
Jag gillar ju som bekant recept som man kan laga i förväg. Så man slipper stå där med andan i halsen och fixa det sista medan gästerna sitter och väntar på kaffet. Då är en fryst cheesecake helt perfekt. Den går att förbereda i god tid och är bara att ta fram en liten stund innan den ska ätas så den är sådär krämig och god!! Dekorera med mängder av färska jordgubbar!
 
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
 
Ok, det här är ingen tårta, jag vet. Men om du nu inte alls gillar att stå i köket, men ändå vill servera en mumsig dessert. Då har jag den rätta för dig! En snabb cheesecake i glas svänger du ihop på ett litet kick och den smakar gudomligt!!! Ett måste att testa om ni inte redan gjort det!
 
Hur har ni det? Är midsommarmenyn planerad? Vad ska ni äta? Hur ska ni fira? Berätta gärna!
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
silltårta på hönökaka

Nästa inlägg

Midsommarmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x