Vegotacos på kikärtor med mangosalsa

vegotacos- tacos på kikärtor

Vegotacos, gjord på kikärtor med en härlig mangosalsa. Otroligt enkelt att laga och om man som jag älskar kikärtorna då är det här maträtten att göra!

När man inte riktigt vet vad man ska laga för middag, ja då är tacos alltid ett säkert kort. Det går fort att laga och är otroligt lätt att variera. För man ska inte vara rädd att testa nya saker eller smaker. Den svenska tacosen är ju en klassiker. Men utan större ansträngning kan du byta ut vissa saker eller lägga till och vips har du en helt ny maträtt!

Om du tillexempel helst äter vegetariskt, ja då kan det vara gott att smaksätta kikärtor med tacokryddor. Det går rysligt fort och smakar supergott! Till kikärtorna tycker jag det är riktigt mumsigt med någon form av salsa. Gärna en mangosalsa med lite sting i. Jag brukar ta av vad som fina hemma, men grunden är oftast mango, tomat, någon form av lök, chili och lime. Sen kan det åka i persilja, paprika eller annat gott beroende på vad som finns att tillgå. Men just kombon av mango, lime, lök och chili. Det är liksom oslagbart!

vegotacos- tacos på kikärtor

Idag drog mina grabbar iväg till Leos i Västerås. Själv valde jag att stanna hemma. Tvättberget efter semestern är inte att leka med. Och jag ska inte sticka under stolen med att det är rätt skönt att få en stund ensam hemma. Det är underbart att vara hemma med barnen på sommarlovet och att åka iväg på semester tillsammans hela familjen. Men jag är van vid att ha dagar då jag arbetar helt ensam hemma. Så idag gör det mig inget att skippa leklandet och ägna dagen åt tvätt och jobb. Hunden ligger på mattan och snusar och jag får spela precis vilken musik jag vill utan att någon klagar.  Vad har ni för er idag, denna regniga söndag i augusti?

Vegotacos med kikärtor:

1 fp kikärtor
1 msk olja
hemgjord tacokrydda (receptet hittar ni här) eller en påse färdig kryddmix
blandad sallad
mangosalsa
creme fraiche (eller annat vegansk alternativ)
tortillabröd
Hetta upp en stekpanna och ha i kikärtor och olja, Tillsätt tacokrydda och låt allt steka på medelvärme i cirka 5 minuter.
Fördela sallad, kikärtor och mangosalsa i tortillasbröden. Ringla creme fraîche över och ät direkt.

Mangosalsa:
250g tärnad mango (fryst går bra)
5 plommontomater
gräslök (eller annan lök, rödlök är också gott!)
färsk persilja
chiliflakes
1 lime
Lägg mangon, tärnad i bitar i en skål. Skär ner tomaterna i små bitar. Blanda tillsammans med mangon.
Finhacka lök och persilja, Rör i och smaka av med chiliflakes och pressad lime. Låt gärna stå minst 30 minuter innan servering.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
citronrutor

Nästa inlägg

Citronrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x