Picklad rödlök


pickladlok-2
Picklad rödlök, en snabbinlagd rödlök som passar utmärkt till kött, fisk, kyckling eller vegetariskt.
Den mesta maten blir faktiskt lite roligare om man toppar den med picklade rödlök. För att inte tala om att den blir otroligt vacker då rödlökens röd/lila färg liksom blir ännu mer magentafärgard när man lägger in den.
Nu kanske ni känner att det är helt övermäktigt för er att hålla på att lägga in saker. Men jag lovar er, varenda kotte kan utan problem göra det här. Så enkelt att fixa men blir så gott! Det är dessutom en lite rolig present att ge bort! En fin burk och lite fina snören, så har du en perfekt gå-bort-present <3
picklad rödlök snabbinlagd rödlök
Att göra inlagd, eller picklade rödlök har ju varit riktigt inne att göra i flera år nu. Och trenden verkar inte dala heller. Den vackra picklade rödlöken finns fortfarande med i massor av recept och det är något vi verkligen tagit till våra hjärtan. Helt förståeligt, det är ju så gott!
Testa att piffa upp tacosen på fredag med lite picklade lök. Eller om ni ska grilla! Gott på både kött och vegetariskt, jag lovar 🙂
Någon frågade förut hur det gått för Axel som börjat i förskoleklass och jag var lite orolig för hur allt skulle gå. Med ny skola, nya (förhoppningsvis) vänner och rutiner. Jag kan säga som så, att det är helt omöjligt att få med honom hem från fritids på eftermiddagarna. Han trivs som fisken i vattnet. Och mammahjärtat mår bra! Så himla skönt att det funkar 🙂 Hur går det för er andra som skolat in, bytt skola eller så nu till hösten? Trivs era barn?
 
Picklad rödlök:
2 stora rödlökar
1 msk socker
1 dl rödvinsvinäger
2 msk olivolja
flingsalt
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock. Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 minuter är löken klar att äta.
Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.
Gillar du att lägga in saker? Eller köper du hellre färdigt från affären? Själv tycker jag inlagd rödlök är precis lagom ansträngande att pyssla med.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
nyttig mug cake sagolika fruktsoppor

Nästa inlägg

Mug cake med blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x