ANNONS

Mug cake med blåbär

nyttig mug cake sagolika fruktsoppor
I samarbete med Sagolika Fruktsoppor.
Mug cake är något som varit riktigt trendigt i USA en längre tid. Du mixar ihop ett fåtal ingredienser, har upp det i en mugg och kör sedan in allt i micron ett par minuter.
Ett perfekt alternativ till frukostgröten eller som ett enkelt men otroligt gott mellanmål tycker jag.
Det finns ett par smakkombinationer som jag tycker är snäppet bättre än andra. En av dom är helt klart kombinationen av blåbär-choklad och banan. Och så lite kokos på det! Otroligt gott!
nyttig mug cake sagolika fruktsoppor
I min mug cake har jag blandat i både blåbärssoppa och färska blåbär. Men blåbären försökte jag att inte mixa sönder helt. De blir liksom godare med lite bitar av blåbär i.
Att få testa sig fram med Sagolikas olika produkter och upptäcka att det finns massor av användningsområden av både blåbärssoppa och nyponsoppa har varit superroligt! Och tidigare under sommaren har jag gjort både en nyponsmoothie, mandelgröt, nyponbowl, och en blåbärsglass.nyttig mug cake sagolika fruktsoppor
Mug cakes är enkla att variera och perfekt att göra som mellis till hungriga barn nu när vardagen dragit igång på riktigt igen.
De ska absolut serveras varma, de är allra godast då. Men se upp så ni inte bränner er då de kan vara väldigt varmt när de kommer direkt ur micron!
Hur länge du behöver köra din mug cake i micron beror helt på hur stora muggar du gräddar i. Här hällde jag upp smeten i tre mindre koppar, då blev de klara på mindre än 2 minuter. Men en större mugg kräver lite längre tid i micron. Mellan 1-4 minuter skulle jag säga att du får räkna med. Jag brukar öppne luckan efter halva tiden så det inte pyser över kanten på muggen.
 
Mug cake med blåbär, banan och choklad:
1 dl havregryn
1 ägg
1/2 banan
3/4 dl blåbärssoppa
1 nypa vaniljpulver
1 1/2 msk kakopulver
1 dl färska blåbär
 
Lägg havregryn, ägg, banan, blåbärssoppa, vanilj och kakao i en blender. Mixa till en slät smet. Tillsätt de färska blåbären och mixa snabbt så alla blåbär delas.
Häll upp i muggar och grädda på full effekt i 1-4 minuter i micron. Håll koll och öppna luckan minst en gång så det inte pyser över kanten.
Servera direkt med blåbär, kokos och banan i bitar.
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna- livet med psykisk ohälsa
6 år sedan

Så gott

Veronica
Veronica
6 år sedan

Ser verkligen gott ut! Vilka fina bilder. Men hur har du gjort för att få små bananblommor? Roligt sätt för att få de små att äta

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Veronica
6 år sedan

Tack så mycket 🙂
Det är som ett väldigt litet pepparkaksmått. Egentligen till för att stansa ut små blommor i sockerpasta eller marsipan.

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

Nästa inlägg

5 recept som passar i matlådan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x