Nutellakladdkaka på 3 ingredienser

nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser
Hello onsdag!
Onsdagar är definitivt dagar som kräver ett visst intag av choklad. Man är liksom helt enkelt värd någon form av choklad dagar som dessa. Om det råkar visa sig att chokladen kommer i form av Nutella- ja då är inte jag den som klagar. Tvärt om!
Men allt som oftast kan jag känna att orken och lusten till att ställa sig och baka en onsdagskväll är ganska liten, för att inte säga obefintlig! Men då är det en himla tur att det finns recept som dessa. Nutellakladdkaka på bara 3 ingredienser, som du utan knussel tillagar i din micro på 45 sekunder. Vilken dröm va!?
 
Jag önskar så att jag kunde ta åt mig hela äran för det här fiffiga receptet. Men kvinnan bakom det har den härliga, pyssliga och inspirerande bloggen fixasjalv.se. Jag följer henne både på instagram och Facebook och hon lägger upp så mycket kreativa saker! En kanal ni verkligen bör hålla koll på on ni råkar ha en liten pysslig ådra i er 🙂
nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser
 
Jag vet inte vad det är med mig och Nutella just nu, men vi har helt klart en fling på g!
Vi har ju funnits i varandras liv ganska länge, som ett par vänner som vet var man har varandra- utan att man för den sakens skull behöver höras varje dag.
Men på senaste tiden… I varje veckoplanering jag gör dyker det upp recept att testa som innehåller Nutella. Vad är det som händer?
nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser
Men för att återgå till dagens lilla recept. Alltså hur fiffigt är det inte att tillaga kladdkaka i små fina koppar? Hade jag haft lite god glass hemma hade jag garanterat lagt en kula på den varma, chokladiga kladdkakan! Jösses så gott!
Den här nutellakladdkakan innehåller ju som sagt bara tre ingredienser: ägg, mjöl och Nutella. Och precis så gjorde jag den idag. Men tänkte prova att göra den glutenfri också. Då jag vet att många efterfrågar just glutenfria recept på kladdkaka. Återkommer med hur det går.
nutellakladdkaka i mickron 3 ingredienser
Det absolut viktigaste när du tillagar dessa är precis samma som när du gör klassisk kladdkaka. Övergrädda inte!
Du vill inte ha en mastig och kompakt chokladkaka- nej här är vi ute efter en smarrig kladdkaka. Som ni ser på bilden så delade jag upp mängden smet i två små kaffekoppar. Och körde precis i 45 sekunder vilket blev perfekt!
 
Nutellakladdkaka på 3 ingredienser:
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl nutella
1/2 dl nutella till fyllning
Blanda ägg och vetemjöl till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt 1/2 dl Nutella och rör om ordentligt.
Fördela smeten i två små kaffekoppar. Klicka i resterande mängd Nutella och rör om lite.
Kör 45 sekunder på full effekt per kopp i micron. Känns den på tok för kladdig, öka på några sekunder till. servera gärna med en kula glass eller lite grädde. Eller så äter du den bara precis som den är!
bild:Linnéa Seidel

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camillha
6 år sedan

Wow! Utan tillsatt socker eller fett! 😉

Astrid - Bloggar om mat och att gå sin egen väg i livet
6 år sedan

Jag älskar såkallade ”mugcakes”! Brukar äta det till frukost ibland när jag vill unna mig, men aldrig testat med nutella…

trackback
6 år sedan

[…] annan sak som jag väldigt gärna vill smaka är den här Nutellakladdkakan på 3 ingredienser som Linnea på Linneas skafferi gjort. Man hör ju på namnet att det kommer vara farligt gott […]

vegetarisk kikärtsgryta

Nästa inlägg

5 värmande grytor och gratänger

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x