5 värmande grytor och gratänger

vegetarisk kikärtsgryta
Någon sa att i september, då kommer den där värmen vi väntat på hela sommaren. Då blir det en rejäl värmebölja. Men jag bunkrar upp med 5 värmande recept på grytor och gratänger. För här lyser både sol och värme med sin frånvaro! Man kan faktiskt säga att det är raka motsatsen till sol och värme när man blickar ut genom det regnvåta fönstret. Det är liksom höst.
Men jag hänger inte läpp för det. Nej istället gör jag en djupdykning och rotar fram de recept som passar sig allra bäst en dag som denna. Nämligen värmande grytor och gratänger. Kanske vore det gott med en rykande het skål med soppa också. Men det tar vi nästa vecka!
Jag personligen tycker att just grytor och gratänger är bland den bästa sortens mat. Blanda i av allt du tycker är gott eller råkar ha hemma och vips står middagen på bordet! Ja nästan i alla fall.
Först ut- min älskade kikärtsgryta. Den här har jag gjort så många olika varianter på! Och den gör sig dessutom riktigt god i matlåda!
kycklingratäng med ajvar
Kycklinggratäng med ajvar, det är min räddare i nöden. Har jag bara kyckling och en burk ajvar hemma, ja då är middagen räddad. Självklart är det gott att piffa till det hela med lite mer godsaker, fetaost och oliver är kompisar som verkligen passar bra i den här gratängen. Har ni inte testat-GÖR DET!
vegetarisk böngryta i crock pot
En vegetarisk böngryta som fått koka länge i min Crock Pot– det är grejer det. Massor med grönsaker, bönor och kryddor. Och allt står färdiglagat när man kommer hem från jobbet. Hur bra är inte det egentligen?
 
kotlettgryta med svamp
Det här är ett riktigt uppskatta recept här på Linnéas Skafferi. Och ikväll blir det en variant av denna. Fast kanske vegetarisk. Vi får se vad jag får till. En god kotlettgryta med svamp som det passar utmärkt att servera lite råris och stekta bönor till! Riktig höstmat!
fisk i ugn med skagenröra
Vi äter fisk minst en gång i veckan. Och jag tillagar gärna min fisk i ugn. Det blir enkel och god vardagsmat det som hela familjen gillar.
Den här fisken är riktigt mumsig. Fisk i ugn med skagenröra. Gör det riktigt lyxigt med färsk lax och färska räkor, passar perfekt en fredagskväll!
sega dumlekakor i långpanna
Baka något smaskigt till helgen- vad sägs som sega dumlrerutor? Alltså de här blev såå goda! Ni bara måste testa. MUMS!
Nu ska jag sätta mig och göra en planering för veckan. Det står massor av jobb här hemma på schemat, men också en tur till Stockholm torsdag-fredag som både kommer innehålla jobb och nöje. Precis som det ska vara med andra ord! Hur ser er vecka ut?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sveriges största test av falafel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x