ANNONS
Integritet på Tailsweep

Snabba kanelbullar

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Kanelbullar är ju något som de alla flesta älskar! De väcker hos många så otroligt fina barndomsminnen och idag känns en hembakad kanelbulle riktigt lyxig! Mormor brukar säga att hon ”bara” har kanelbullar att bjuda på, men för mig kan jag nästan inte tänka mig något godare! Tyvärr är det inte riktigt alltid tid finns till att baka kanelbullar. Eller jo, tiden finns, men jag prioriterar min tid till annat.
Då är det himla bra när man kommer på små knep, som liksom gör livet enklare och godare! Som de här enkla kanelbullarna! De gör du på mindre än 30 minuter. Ingen deg som ska jäsas eller kavlas, inget kladd med mjöl. Och allt du behöver är 6 ingredienser! Hur bra låter inte det?

Photographer: Sebastian Niemi Ca


De här bullarna är nämligen gjorda på smördeg istället  för vetedeg! Fiffigt va? Det blir liksom en blandning mellan ett wienerbröd och en kanelbulle. Frasigt goda bullar med massor av kanelsmak! MUMS!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


De här bullarna av smördeg äts med fördel precis nygräddade, de är verkligen som godast då! Ett perfekt knep att ta till när man får lite oplanerat besök då du enkelt har färdig smördeg i frysen. Sen är allt du behöver smör, socker, kanel, ägg och pärlsocker! Jag skulle kunna gissa mig till att de är rysligt goda att fylla med nutella, eller varför inte vaniljkräm! Måste testas känner jag!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag hade en förpackning med 400 g smördeg, uppdelat på 4 ark. Det går precis lika bra med smördeg på rulle.
Låt smördegen ligga framme och tina innan du börjar baka, det är helt omöjligt att göra fina bullar av fryst smördeg! Kall, men inte fryst, då går det lättast!
Jag fick ut ca 12 bullar av min förpackning med smördeg.

Snabba kanelbullar bakade av smördeg:
400 g färdig smördeg
ca 50 g mjukt smör
2 msk strösocker
1 msk kanel
1 ägg
pärlsocker
Låt s,ördegen tina, men fortfarande vara lite kall. Blanda mjukt smör, kanel och socker i en skål. Bred detta över hälften av smördegen. Lägg på resterande smördeg som ett lock. Kavla degen lätt så den trycks ihop lite. Skär i ca 12 smala remsor. Tvinna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter eller tills bullarna fått fin färg.

MUMS till en kopp kaffe! Idag är det ju kanelbullens dag, firar du?

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00