ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 höstmiddagar som passar familjen

/

Veckans mat

,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag och hej en helt ny vecka!
Just idag tänkte jag bjud på 5 höstmiddagar som passar familjen. Jag vet inte om ni lagt märke till det, men det har verkligen blivit höst ute! Det är lite fuktigt i luften, det luktar lite blöta löv och det börjar vara lite småmörkt på mornarna. Jag har absolut inget emot hösten, men mörkret. Det gillar jag inte alls!
Men som tur är finns det iaf något som kan lysa upp i mörkret, och det är ju riktigt god mat! Så den här veckan känner jag verkligen för värmande, vällagad mat. Fler av recepten har jag lagat i min Crock Mot denna vecka. Men självklart kan du laga allt i en helt vanlig gryta på spisen om du inte äger någon slökokare 🙂
Först ut är ett recept på den absolut godaste gulasch jag ätit! Makalösa smakar måste jag säga!

Photographer: Sebastian Niemi CaEn god ratatouille är alltid bra att ha till hands. Ät som den är, eller tillsammans med korv eller en köttbit om du gillar det. Passa på tt laga en rejäl omgång och frys in. Perfekt att ta fram och sa som bas i en gryta sen!


Enkla och goda grytor- I Love It! Speciellt när de är fulla av smak och lättlagade 🙂 Här har jag gjort en mexikansk gryta med massor av godsaker som ni bara måste testa!


Ibland vill man att maten ska gå rysligt fort, men ändå kännas som ett vällagat mål mat. Då brukar jag göra enkla kycklinggrytor. Det går undan som tusan och blir så gott!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk- en underbar kombination tycker jag! Jag har gjort grytan helt vegetarisk med kikärtor, men självklart går det bra att blanda i kyckling eller varför inte grytbitar av lamm?

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ananaspaj är en riktig klassiker vid det här laget som många verkligen älskar! Och den här veckan känner jag långt ut i tårna att det skulle passa utmärkt med en bit paj! Eller vad säger ni?

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00