5 höstmiddagar som passar familjen

gulasch i crock pot
Hej måndag och hej en helt ny vecka!
Just idag tänkte jag bjud på 5 höstmiddagar som passar familjen. Jag vet inte om ni lagt märke till det, men det har verkligen blivit höst ute! Det är lite fuktigt i luften, det luktar lite blöta löv och det börjar vara lite småmörkt på mornarna. Jag har absolut inget emot hösten, men mörkret. Det gillar jag inte alls!
Men som tur är finns det iaf något som kan lysa upp i mörkret, och det är ju riktigt god mat! Så den här veckan känner jag verkligen för värmande, vällagad mat. Fler av recepten har jag lagat i min Crock Mot denna vecka. Men självklart kan du laga allt i en helt vanlig gryta på spisen om du inte äger någon slökokare 🙂
Först ut är ett recept på den absolut godaste gulasch jag ätit! Makalösa smakar måste jag säga!
ratatouille i crock pot
 
En god ratatouille är alltid bra att ha till hands. Ät som den är, eller tillsammans med korv eller en köttbit om du gillar det. Passa på tt laga en rejäl omgång och frys in. Perfekt att ta fram och sa som bas i en gryta sen!
mexikansk gryta i crock pot
Enkla och goda grytor- I Love It! Speciellt när de är fulla av smak och lättlagade 🙂 Här har jag gjort en mexikansk gryta med massor av godsaker som ni bara måste testa!
kycklingpanna med svamp
Ibland vill man att maten ska gå rysligt fort, men ändå kännas som ett vällagat mål mat. Då brukar jag göra enkla kycklinggrytor. Det går undan som tusan och blir så gott!
vegetarisk kikärtsgryta
Curry, citrongräs, ingefära och kokosmjölk- en underbar kombination tycker jag! Jag har gjort grytan helt vegetarisk med kikärtor, men självklart går det bra att blanda i kyckling eller varför inte grytbitar av lamm?
ananaspaj
Ananaspaj är en riktig klassiker vid det här laget som många verkligen älskar! Och den här veckan känner jag långt ut i tårna att det skulle passa utmärkt med en bit paj! Eller vad säger ni?
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
6 år sedan

Åhhh, så mycket gott!! Ja nu är det dags att göra lite höstgrytor i crock poten och inte bara risgrynsgröt till dagbarnen…;)
Tack för inspirationen, kram Kate

Mockarutor choklad

Nästa inlägg

Himmelska mockarutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x