ANNONS
Integritet på Tailsweep

Makalöst god kladdkaka med kola och dumle

/

Photographer: Sebastian Niemi CaKladdkaka. Kan det vara världens bästa uppfinning kanske? Lätt att baka och går att variera i det oändliga! Som den här, kladdkaka med kola, dumlesnack och härlig chokladganache.. Gissa hur gott det var? Känns riktigt lyxigt men är busenkel att baka. Perfekt till helgens fika!
Har ni föresten testat dumlesnack? Kanske mitt godaste godis just nu och perfekt att ha till denna kladdkaka. Hittar man inga dumlesnack går det såklart bra med vanlig dumle också. Men det blir liksom lite extra krispigt med dessa!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Nu finns det ju färdig dulche de leche att köpa på burk vilket är himla smidigt. Förut fick jag alltid koka kondenserad mjölk i flera timmar för att få till den härlig krämiga kolasåsen. Nu är det bara att grabba tag i en burk på mataffären. Perfekt!

Idag är jag i Stockholm igen, två gånger på en och samma vecka blev det visst. Först ett möte på Loppi och sen efter lunch ska jag på ett spännande YouTube-boot camp. Ska bli intressant att se vad eftermiddagen kommer att bjuda på 🙂 Det verkar som om vi blir riktigt många bloggare där idag, så idag är det verkligen en bättre fredag helt enkelt!

Photographer: Sebastian Niemi CaKladdkaka går ju som sagt att variera efter vad man är sugen på för stunden. Såg en härlig bild hos Frida på en liknande kladdkaka och blev så inspirerad att jag måste göra en egen variant! Har ni förresten kollat in hennes kladdkaka-arkiv!?  87 stycken hittar ni där! Helt galet 🙂

Kladdkaka med kola och dumle:
125 g smör
3 dl muscovadoströsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 1/2 dl dulche de leche
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 påse dumlesnack
Smält smöret i en kastrull.

Ha i sockret och rör om väl. Knäck i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt mjöl, kakao och vanilj. Vänd ihop till en slät smet. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och ha i smeten. Klicka ut kolan i små klickar över den ogräddade kladdkaka. Dra runt kolan med hjälp av en tandpetare eller kniv så den fördelas i kakan. Tänk på att kolan inte gräddas, så blir det för stora klumpar bli det väldigt, väldigt kladdigt..
Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills kakans kanter börjat bli fasta men kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna helt, gärna i kylen.
Värm choklad och grädde i en kastrull och rör tills all choklad har smält. Akta så det inte bränns vid.
Häll detta över den kalla kakan. Dela dumlesnacks och fördela över kakan.
Låt stå svalt en stund innan ni sätter tänderna i den.

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00