5 lätta och goda middagar

vegetarisk stroganoff med svamp

Hej måndag och en ny härlig vecka!
Just nu känner jag för enkel och ganska snabb matlagning. Med recept som inte innehåller tusen ingredienser. Därför knåpade jag ihop en veckomatsedel med 5 lätta middagar. De är inte krångliga att tillaga, de kräver inte massor av tid eller råvaror. Utan det är enkel och god vardagsmat helt enkelt. Precis som jag vill ha det!

Först, en vegetarisk stroganoff. Här gjord på enbart champinjoner, men jag kan garantera att det blir supergott att steka lite halloumi och ha i också!

ugnsbakad lax med parmesan, vitlök och räkor

Lax i ugn med parmesan, vitlök och räkor. En himla god kombination som passar att äta vilken dag i veckan som helst! Jag älskar att tillaga olika sorters fiskfiléer i ugn. Det är den ultimata vardagsmaten och det går alltid hem hos oss!

köttfärssoppa med morötter
Köttfärssoppa är en riktig klassiker hemma hos oss vid det här laget! Ett recept jag lagat massor av gånger! Får man soppa över passar det utmärkt att servera pasta till och äta som spagetti och köttfärssås dag 2! Bra va!?
I veckan tänkte jag försöka göra en vegetarisk variant av den här favoriten. Jag tror det kommer att bli toppengott!
hemgjord shish kebab
Sish kebab kan ju låta lite småjobbigt att laga själv, men det är det verkligen inte, jag lovar! En enkel rätt som du får klart på lite mer än 30 minuter. Servera med råris, sallad och fetaoströra. Supergott1
kycklinggryta
Kanske ett var mina favoritrecept hittar ni här! En kycklinggryta med ajvar som jag lagar ofta. Ibland tillsätter jag lite creme fraîche. Ibland inte. Enkel att variera och framförallt, lätt att laga!
chokladfluff med geisha chokladmousse
På tal om enkla recept! Den här ljuvliga chokladmoussen gör du på endast 2 ingredienser och är så otroligt god, ni bara måste testa! Perfekt avslut på en god matvecka!
Nu hoppas jag att ni hittat lite inspiration till lättsam matlagning under veckan. Där man får en god och bra middag, utan allt för stor ansträngning.
Förra veckans tema var 5 snabba middagar under 30 minuter, kika gärna där också för lite tips!
 
Ha en helt fantastisk start på veckan <3

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kladdkaka med kola och dumle

Nästa inlägg

Makalöst god kladdkaka med kola och dumle

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x