Snabbt och enkelt julgodis

snabbt och enkelt julgodis
Tredje advent är här och idag tänkte jag rispa er om ett snabbt och enkelt julgodis som varken kräver att du kokar kola, smälter choklad eller något alls i den stilen.
Det är nämligen så att basen i detta julgodis är n helt vanlig klassisk chokladbollssmet. Men för att göra det lite roligare har jag piffat upp dom lite. Hur jag har gjort kan ni se på filmen här nedan:
 
 


En variant har jag smaksatt med pepparmyntsolja och rullat i krossad Marianne. En variant är fylld med Center och sedan rullad i kakao. Och den sista är smaksatt med pepparkakskrydda och sedan rullad i krossade pepparkakor. Ett perfekt litet pyssel för dig som inte vill varar så avancerad eller som letar efter ett bra julgodis att göra tillsammans med barnen.
 
snabbt och enkelt julgodis
 
Idag har jag och barnen en lugn hemmadag. Vi ska strax klä på oss och gå ut i det fina vädret. Sen ska vi baka lussebullar. Degen står på jäsning. En lugn och fin tredje advent. I eftermiddag blir det att klä granen och ladda upp inför sista veckan innan ju. Jag ska beta av de sista jobben som ska in nu innan jul. Göra iordning massor av härliga blogginlägg för er att läsa, hinna slå in ALLA julklappar (varför spar jag alltid det till sista stund..) förbereda den mat som går och samtidigt hinna njuta lite.. Men det känns som om den här veckan kommer att gå i 120 och jag längtar lite till annandagen. Då börjar liksom den riktiga julefriden infinna sig hos oss. Då får vi mysa runt i pyjamas hela dagen, mina föräldrar brukar komma hit och vi äter massa julmatsrester, spelar spel och bara har det lugnt och skönt. Det är nog bästa dagen på hela julen om ni frågar mig!
Chokladbollar, grund:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk grädde
Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Fortsätt vispa tills havregrynen är riktigt finfördelade. Forma små bollar. Smaksätt med något av följande:
 
ett par droppar pepparmyntsolja (eller papparmyntsarom) Smaka dig fram, men ha inte i för mycket
krossade 20 st Mariannegodis att rulla i
 
center
kakao att rulla i
ca 1 msk pepparkakskrydda
krossade pepparkakor att rulla i
 
Nu är det dags att klä på sig och gå ut i solen som äntligen tittat fram ett par timmar! Ha en riktigt skön tredje advent <3
 
 
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena
6 år sedan

Detta ser helt fantastiskt ut och super smarriga tips:)

saffransfudge

Nästa inlägg

Sex saffransrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x