ANNONS

Pavlova med After Eight

Inlägget är ett annonssamarbete med After Eight.

pavlova med aftereight-

Nu är det hög tid att planera inför årets viktigaste dessert. Nämligen nyårsdesserten!! Det finns ju så mycket gott att välja bland, men jag gillar verkligen att göra portionsdesserter till nyår. Jag tycker det känns lite extra lyxigt och ser ut som om man lagt ner lite mer tanke bakom det hela då.

En storfavorit hos oss är pavlova. Av flera olika anledningar.
Dels är det en väldigt smidig dessert att göra då du kan grädda marängerna flera dagar i förväg. Så är det bara att spritsa på valfri fyllning och dekorera när den stora kvällen kommer. De är även väldigt lätta att variera. Smaksätt på olika sätt, gör en stor eller flera små.

Men det allra bästa är nog att om det går åt pipsvängen, marängerna blir inte fina eller helt enkelt inte så lyckade. Då är det bara att göra en gigantisk marängsviss av alltihop! Fiffigt va?! Det gäller att alltid ha ett ess i rockärmen när man ska göra nyårsdessert!

 
pavlova med aftereight-
After Eight är en riktig klassiker som funnits med hela min barndom men även nu sen jag blivit vuxen. En ask After Eight går liksom alltid hem. Men förutom att äta chokladen rakt upp och ner är det väldigt gott att använda den i bakverk och desserter. Jag personligen älskar mintchoklad och tycker det ger en grymt god smak i allt från småkakor till lyxiga desserter.
Här har jag valt att smälta lite After Eight som jag rörde ut i varje portionspavlova. Sen är själva chokladkrämen i mitten på varje pavlova också gjort på After Eight. Med färska bär, fint strössel och tjusiga dekorationer är det här den perfekta desserten att avsluta 2017 med!
 
pavlova med aftereight-
 
Pavlova med After Eight, 12 mindre eller 6 lite större.:

4 rumstempererade äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk balsamvinäger
50 gram After Eight
200 g After Eight
2 dl vispgrädde
färska bär, strössel, dekoration
Separera äggvitorna från gulorna. Ha upp äggvitorna i en helt ren och torr bunke. Helst i rostfritt stål eller glas. Vispa på låg fart i början och höj efterhand. Vispa tills äggvitan börjar bilda mjuka toppar. Tillsätt då sockret, lite i taget och fortsätt vispa. Marängen ska bli riktigt glansig. Tillsätt balsamvinägern.
Värm ugnen till 150 °C. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Fyll upp marängen i en spritspåse (jag använde en rund tyll, men ta den du gillar bäst). Spritsa ut 12 mindre eller 6 lite större pavlovor. Gör en liten fördjupning i mitten på varje.
Smält chokladen i ett vattenbad. Klicka i lite av chokladen i varje maräng och sprid runt med en kniv.
Grädda marängerna i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen. Öppna ugnsluckan en gång för att få ut lite fukt.
Låt marängerna svalna helt.
 
Lägg choklad och grädde i en kastrull. Låt chokladen smälta ner i den varma grädden. Låt chokladgrädden svalna, gärna över natten.
Vispa upp den helt kalla chokladgrädden tills den blivit fluffig.
Precis innan servering:
Spritsa eller klicka att chokladkrämen på varje pavlova. Lägg på färska bär strö strössel över. Servera direkt!
 
Vad ska ni äta till dessert på nyårsafton?

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
MiaMaria
MiaMaria
6 år sedan

Hej! Låter supergott! Hur ska dom förvaras för bästa resultat om man gräddar i förväg?

Pippi
Pippi
6 år sedan

Gud så gott!

Sandras Matkrypin
6 år sedan

Det här låter ju helt ljuvligt gott! Wooow!

Tortillapizza

Nästa inlägg

8 tips att göra av julmatsrester

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x