8 tips att göra av julmatsrester

tortillapizza
God fortsättning alla fina läsare! Jag hoppas ni alla haft en helt underbar jul <3
Annandagen är här och jag vet inte hur det är hos er, men vi har fortfarande massor av julmat kvar i kylen1 Trots att vi åt av maten både på julafton och på juldagen. Och efter ett par rejäla julmiddagar så här kan man ju känna att man börjat tröttna lite. Men i stället för att maten ska stå där i kylen och till sist bli gammal och möglig finns det massor av saker man kan använda julmatsresterna till!
Så idag tänkte jag ge er 8 tips på vad ni kan göra av julmatsrester:

  • Tortillapizza med julskinka– Får du julskinka över är detta perfekta lunchen/middagen att slänga ihop. Passa på att använda upp julskinka, julost och färsk rödkål på denna pizza!
  • Prinskorv/köttbullar och potatismos- På juldagen gjorde jag potatismos av den överblivna potatisen från julafton och stekte på prinskorv och köttbullar. Barnen blev överlyckliga och åt massor.

omelett
 

  • Omelett– En enkel och god lunch där du kan använda upp massor av rester från julmiddagen!
  • Pytt i panna- Precis som med omelett är detta ett gyllene tillfälle att använda upp rester. Skär ner potatis, köttbullar, korv, grönsaker och skinka. Stek på och servera med ett stekt ägg och lite rödbetssallad kanske?
  • Massor med sill kvar? Gör silltårta som förrätt på nyårsafton!
  • Ris a la malta kvar? Varva ris a la malta med apelsiner i fina glas och servera som mellanmål eller dessert en kväll här i mellandagarna.
  • Potatissallad– Vi lyckas alltid få massor av kall, kokt potatis över. Gör en god potatissallad och ät till den lax och sill som blir över.
  • Servera ägghalvorna till frukost- då går de åt i ett nafs.

 
Har du några bra tips man kan använda överbliven julmat till? 
Nu myser vi här i soffan en stund, men strax ska vi gå ut på en promenad. Jag älskar de här dagarna då man bara får mysa runt i pyjamas, ta en promenad, äta lite frukt eller godis och kolla på film. Det händer aldrig här hemma att vi har oplanerade dagar som dessa, så detta är verkligen att ladda batterierna för oss <3
Jag önskar er en riktigt fin fortsättning på julhelgen!

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnea
Linnea
6 år sedan

Tack för tipsen!
Vi brukar göra spanska köttbullar på annandagen till middag.
Låt en tomatsås (hela konserverade tomater, lök, vitlök, oregano, basilika, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin och salt & peppar) puttra några timmar. Lägg i överblivna köttbullar och låt puttra med en stund.. Koka spagetti. Häll över pastan i såsen. Servera med massor av nutiden parmesan! Voilà!

Malin
Malin
6 år sedan

Bra tips!! Blir pizza till lunch Tack o vare detta! Har ätit av rester och ur skafferiet hela veckan. Har inte prioriterat att handla nytt och har hittat nya rätter hela tiden, fastän jag trodde flera gånger att det var sista gången det gick. Det här matchar precis det jag har kvar i kylen! Om de överblivna tortillabröden inte blivit dåliga vill säga!

recept brända mandlar

Nästa inlägg

Brända mandlar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x