Godaste påsktårtan

fryst cheesecake till påsk
 
Har du fortfarande inte bestämt vad du ska bjuda på för gott som avslut på påskmiddagen? Lugn, här kommer ett superbra tips som du enkelt kan göra riktigt påskjut! Nämligen fryst cheesecake med härligt chokladtäcke, dekorerad med hyvlad vit choklad och chokladägg. Superenkel att göra, men kräver minst 4 timmar i frysen. Fräscht och riktigt gott. Jag kan ha svårt för desserter och tårtor som blir allt för mastiga, då är det här receptet perfekt att ta till tycker jag!
Fryst cheesecake går ju att variera i det oändliga. Så här till påsk kan man ju blanda i lite mangopuré, eller varför inte lemon curd. Jag valet att tillsätta lite limesaft, det ger liksom en fin syra tycker jag men tar ändå inte över!
Jag frös in min cheesecake i en mindre och lite högre form för att få mer känsla av en tårta. Men det går såklart jättebra att frysa in den i en vanlig springform. Jag brukar klä den med plastfolie först- då är det enkelt att få ur den ur formen sen.
fryst cheesecake
 
Idag blir det påskfirande hos mina föräldrar. Så jag ska strax sätta fart i köket. Bröd ska bakas, dessert ska göras och sallad ska hackas. Och så massa annat gott såklart. Påsken ska tydligen bli kall men fin här, så jag ser fram emot att cykla lite med barnen och hinna dricka kaffe på altanen. Sånt där som sätter lite guldkant på livet ni vet.

Fryst cheesecake:
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
400 g cream cheese
3 dl vispgrädde
saft från 1-2 limefrukter
100 g choklad av valfri kakaohalt
1 tsk kokosolja (den gör att det blir lättare att skära i chokladen sen.)
dragerade chokladägg
50 g vit choklad
Separera äggvitan från gulan och vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Vispa äggulorna med strösocker och vaniljsocker, tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och rör samman den med färskostblandingen. Pressa i limen. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan och fyll en form med smeten. Låt stelna i frysen i minst fyra timmar.
Smält chokladen tillsammans med oljan och bred den över den frysta tårtan. Låt lite av chokladen troppa ner runt om på sidorna.
Hyvla den vita chokladen och strö över tårtan och dekorera med chokladägg.
Låt den stå framme minst 30 minuter innan servering så den hinner mjukna ordentligt.

Vad har ni för er denna påskhelg!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
recept silltårta

Nästa inlägg

Påskmat-12 goda recept du måste testa!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x