Påskmat-12 goda recept du måste testa!

silltårta
Äntligen är påsken här, en högtid jag gillar riktigt mycket! Jag älskar kravlösheten påsken har (och att den faktiskt är 5 dagar lång och inte 3 som julen). Jag har inte tagit fram ett enda påskpynt än, tänkte fixa lite påskris ikväll. Vad man väljer att servera på påskbordet är helt upp till var och en, här finns inga regler som på julen. Och barnen blir glada av ett pappägg med lite smågodis och kanske ett par legobitar. Hur skönt är inte det liksom? Till skillnad mot julens hets!
När vi firar påsk med mina föräldrar brukar vi göra så att alla får vara med och önska mat, sen gör vi helt enkelt en stor härlig buffé av det hela. På det viset finns det alltid något alla gillar! Men en sak som vi vuxna är rörande överens om hos oss är att det inte blir någon påsk utan silltårta! Vi skippar 5-slags sillar och potatis på själva buffén och gör en mumsig silltårta i stället. Gillar ni sill, ja då är det här receptet för er!
riven rödbetssallad med äpple
Jag tycker påskmaten ska vara fräsch och god. Jag äter gärna mycket mat, men då består ofta 3/4 av sallad. Den här rivna rödbetssalladen passar otroligt bra till det mesta. Allt från köttbiffar till kyckling eller varför inte bara på buffén!
En annan sallad jag mer än gärna ställer fram till påsk är den här salladen med grillade grönsaker. Så gott, ni måste testa!
vegetarisk sill
Vegetarisk sill? Japp, inga som helst problem. Blir riktigt gott och passar lika bra på knäckemackan som på buffén!
västerbottenostpaj
Pajernas paj, krämig god och full med smak. Passar ypperligt till såväl midsommar som kräftskivan och självklart till PÅSK! Jag pratar om västerbottenostpaj såklart! Toppa med löjrom och smetana och/eller löjrom för extra lyx! Det blir såå gott!
En annan storfavorit när det kommer till paj är den här, med kräftstjärtar och fetaost. Så god!
lax i ugn med fetaost pesto
För mig har laxen en självklar plats på påskbordet! Ta en hel laxsida och toppa med pesto och fetaost. Ugnsbaka sedan länge på lite lägre värme. Resultatet blir ren magi-jag lovar!
En självklar sås att servera till är såklart pestosås. Sjukt god till det mesta! Ett annat alternativ som är gott till i stort sett allt, kött, kyckling, fisk, vego, är den här fetaoströran. MUMS!
fyllda champinjoner
Fyllda champinjoner är så gott och en perfekt rätt som gör sig riktigt bra på påskbuffén. Jag som inte gärna äter rött kött brukar ofta göra just fyllda champinjoner som alternativ!
krossad potatis i ugn
Ska jag äta potatis ska det vara GOD potatis, som krossad potatis i ugn. Perfekt att göra till många och kul med något lite annat än den klassiska hasselbackspotatisen eller potatis i ugn bara. Testa!
focaccia
Jag bakar sällan matbröd, men det här är ett recept jag ör om och om igen! Enklare kan det inte bli och jag har faktiskt aldrig misslyckats med det! Focaccia är superenkelt att göra och brukar vara riktigt uppskattat!

 
Åh jag skulle kunna fortsätta i evigheter och rabbla upp recept som förgyller påsken! Men här har ni ett litet axplock av vad jag mer än gärna äter i påsk! Enkel och fräsch mat. Sånt gillar jag!
Nu ska jag rocka sista dagen på kontoret för den här veckan, sen blir det lite påskledigt. Men självklart dyker det upp massa härliga recept här under påsken i alla fall. Håll utkik för det blir en hel del frukost och brunch under helgen!

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lax i ugn med fetaost pesto

Nästa inlägg

Lax i ugn med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x