Frukost parfait med bär och yoghurt

frukost parfait
inlägget innehåller anonslänkar
Jag hoppas ni alla fina läsare haft en riktigt härlig påsk. Här har vädret visat sig från sin allra bästa sida, vi har ätit god mat, umgåtts med familjen och bara haft det fint.
När man är ledig flera dagar på raken såhär tycker jag det kan vara svårt att hitta på god, varierad frukost. Två dagar med olika sorters bröd, frukt, yoghurt, pålägg i massor, juice och allt annat gott räcker, sen tröttnar jag lite. Så en morgon tog jag och överraskade familjen med en frukost parfait gjord på yoghurt och bär. Så mycket roligare och godare än en skål med yoghurt tycker jag.
frukost parfait
Sen kan man ju göra sin frukost parfait precis hur avancerad som helst. Med massa lyxig topping och i flera lager. En sak jag den senaste tiden verkligen börjat uppskatta är raw cacao nibs. Så otroligt gott att toppa allt från frukostyoghurten till gröten eller smoothie bowlen med. Sjukt gott och känns väldigt lyxigt! Även barnen gillade det, eller iallafall Axel 🙂
Nu ska Sebastian och Axel strax ge sig ut på en cykeltur, visst är det härligt när vägarna tinar upp och man kan börja cykla igen. Axel ville provcykla till hans skola, som ligger ca 5 km bort. Stora drömmen är att få cykla till skolan några mornar här i vår och sommar, så nu ska dom ta tid hur lång tid det tar. Själv ska jag försöka jobba en liten stund nu och sen är det dags att ta i tu med lite mer tvätt. Jag avundas verkligen er alla som man ser är borta över påsken. Inga måste, ingen tvätt. Bara mys, fint väder och ledighet! Kanske gör vi så nästa påsk!
Efter lunch ska vi ta en promenad över till mina föräldrar, lilla pappa fyller 57 år idag och vi ska fira honom med afternoon tea. Efter allt fikande i påsk ska det bli gott med scones istället för massa sött!
4 glas frukost parfait:

4 dl blandade frysta bär (jag tog blåbär och hallon)
1 krm vaniljpulver
6 dl naturell yoghurt, gärna grekisk yoghurt eller någon annan lite fetare variant
müsli/granola
raw cacao nibs
färska hallon
Fördela bären och vaniljpulvret i 4 glas. Värm i micron tills de är riktigt mjuka. Klicka i yoghurt och rör runt lite i botten så lite av bär och yoghurt blandas så du får ett fint mönster. Toppa med din favoritmüsli/granola, cacao nibs, färska bär och något grönt.
Servera direkt! Ett mycket roligare och finare sätt att få i sig frukostyoghurten!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

6 tips för en god brunch

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x