Riven rödbetssallad

riven rödbetssallad med äpple
Idag tycker jag det är läge att lyfta en kär gammal favorit, nämligen riven rödbetssallad. Det är verkligen en av mina favoriter som passar till så otroligt mycket. Till grönsaksbiffar, till kyckling, till köttfärsbiffar-ja allt!
Och så här tidigt på våren är det av helt naturliga orsaka väldigt svårt att hitta svenska grönsaker i affären. Om vi inte kollar in rotfrukterna. Där finns det fortfarande fina, svenskproducerade grönsaker.
Igår köptes det nämligen hem en förpackning ekologiska tomater. ALLA 6 var mögliga. Så det är helt enkelt ingen idé att köpa sånt den här tiden på året. Däremot är rotfrukterna fortfarande väldigt fina och det är inte alls lika hutlöst dyrt som alla importerade grönsaker.
 
riven rödbetssallad med äpple
Idag har jag spenderat precis hela dagen på soffan. Vaknade med feber och kände mig lite förkyld igår, men hade en hel del grejer att fixa. Men kl 16 tvärdäckade jag på soffan och vaknade med feber i morse med. Så insåg att det var bäst att för en gångs skull bäst att lyssna på kroppen och bara ta det lugnt idag. Har plöjt hela säsong 2 av The Crown, sovit och jobbat lite. Nu har jag en sån förskräcklig huvudvärk så tror jag ska försöka yoga lite när Sebastian lägger barnen, Sen blir det dusch, hårinpackning och tidigt i säng. Så hoppas jag på att jag vaknar piggare i morgon!
 
I veckan ska jag testa ett recept på sötpotatis och kikärtsbiffar jag klurat på ett tag. Och till de biffarna tror jag den här salladen kommer att bli perfekt!
Receptidén är från början min systers, men tror att jag som vanligt ändrat om lite i det.
 
Riven rödbetssallad med äpple:
2 stora, färska rödbetor
2 syrliga, fasta äpplen
valfri olja, sesamolja är supergott att ha i
vitvinsvinäger
1  dl färsk persilja
1 dl solroskärnor
salt & svartpeppar
Skala rödbetor och äpple (kom ihåg att ta på ett förkläde då det lätt skvätter mycket om rödbetorna när dom skalas!)
Riv äpple och rödbeta grovt på ett rivjärn. Ha upp i en skål. Ringla över olja och vitvinsvinäger. Hacka persiljan och rör i. Ha i solroskärnor och blanda om. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå ca 30 minuter innan servering.

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
toscakaka i långpanna

Nästa inlägg

Toscakaka i långpanna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x