Köksinspiration

inlägget innehåller annonslänkar 

God morgon fredag! Här inne på Linnéas Skafferi har det tyvärr varit lite tyst i veckan. En kombination av andra frilansjobb, sommarlovslediga barn, en man som inte har semester och en tripp till Dalhalla för att se Lars Winnerbäck kom liksom lite i vägen. Ja och så det faktum att det varit över 30 grader varmt precis hela veckan! På Instagram är det alltid full fart, där hittar ni nya inlägg varje dag. Men just denna vecka fick bloggen faktiskt bli lite ouppdaterad. Vissa veckor blir det helt enkelt så.
Idag tänkte jag skriva lite om mina tankar om köket inför hösten. För jag vet inte hur det är hos er, men nu börjar jag längta efter att få fixa till inne. Hela somrarna blir det lätt rörigt inne. Av den enkla anledningen att man helt enkelt spenderar mest tid ute!
Jag är på jakt efter en fin hylla till köket och har kikat lite på den här vägghyllan. 
Så fint när man kan hänga några detaljer och sedan ha ett par hyllplan att ställa saker på. Men frågan är om det blir drygt med en svart hylla i köket. Kommer den bli otroligt smutsig på en gång? Vad tror ni?
 
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt
Nu är det eldningsförbud i stort sett hela Sverige. Här hos oss får man inte ens tända grillen på tomten. Jag tror faktiskt inte ens man får tända ljus ute. Och detta ska såklart respekteras. Men vilken tur att det finns massor av god sommarmat som man kan laga inne i ugnen istället! Här hittar ni 5 smarriga grillrecept som går precis lika bra att laga i ugnen. Fiffigt va?

Något vi saknar i köket är snygga grytunderlägg. Det blir så mycket fina att duka fram om man har något snyggt att ställa grytor och gratängformar på. Här hemma blir det ofta att vi använder grytlapparna som underlägg. Vilket varken är snyggt eller speciellt bra för själva grytlappen. Men ett par grytunderlägg  i den här stilen skulle mer än gärna få flytta in i köket!
 
 

Det är sällan jag behöver köpa nya köksmaskiner. Jag har vid det här laget en rejäl maskinpark och saknar faktiskt inte speciellt mycket. Här finns allt från glassmaskin till örttork och vakuumförpackade. MEN! En maskin jag verkligen skulle behöva investera i är en ny blender. Min gamla är på tok för klen, Så nu är jag på jakt efter en ny. Men frågan är bara vilken man ska satsa på. Någon som har några bra tips? Har sneglat lite på den här från KitchenAid. Stilren och enkel, skulle passa fint in i köket. Men vad säger ni?
 
Nu börjar barnen ropa efter frukost, så är bäst att jag fixar det. Hungriga snart 4-åringar är inte att leka med vill jag lova! Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig fredag. Här ska jag jobba lite mer när väl barnen är utfodrade, sen blir det en dag på stranden <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
5 år sedan

För ett halvår sedan köpte jag en vitamix pro 750 och jag kommer aldrig kunna vara utan den! Vi använder den nästan dagligen när vi gör mandelmjölk (man behöver inte ens sila den eftersom mixern är så effektiv), smoothies, fruktglass, varma soppor (mixern är så effektiv att man inte behöver koka grönsakerna innan, utan den värmer soppan själv) etc. Det finns ett rengöringsprogram på den så när man har mixat klart så är det bara att hälla i lite vatten och diskmedel och starta programmet så rengör den sig själv och sen är det bara att skölja ur den utan att du behöver lossa på nån kniv eller nått annat. Den är bäääst helt enkelt. Kostar absolut en hel del, men värd varandra krona!
Ang hyllan från ellos så har jag den på toaletten och jag tycker inte att dammet syns så lätt på den.

Nettan
5 år sedan

Jättesnygg hylla. Att ha svart i köket tycker jag inte är några problem då jag har svart ovanför diskbänk och spis. Gäller bara att torka rent. 😄.

Malin
Malin
5 år sedan

Den är snygg, men inte stark nog för gröna smoothies om du vill göra det. Jag älskar min Blendtec, men det finns även billigare alternativ.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Malin
5 år sedan

Åh tack för tipset!

Anna
Anna
5 år sedan

Hej! Var det du som gjorde receptböcker till Aftonbladet som bilaga för flera år sedan?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
5 år sedan

Hej, Ja det var jag som var med och tog fram dom 🙂

glutenfria zucchiniplättar med fetaost

Nästa inlägg

5 goda recept med zucchini

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x