Grilla vegetariskt


Att grilla vegetariskt, det är faktiskt inte svårt alls. Jag måste säga att inte en gång har jag saknat att äta rött kött de senaste åren. Det gäller bara att lägga energin på att hitta nya, spännande recept som smakar massor. Och det finns ju så mycket gott att välja bland. Här om veckan la jag upp en bild på instastory på min tallrik. Ett hopplock av saker jag gillar allra bäst. Tänka sig så finns alla recept här på bloggen!
MEN! Jag vill höja ett varningens finger och faktiskt inte be er grilla i helgen. Alla recept och tillbehör i detta inlägg går precis lika bra att tillaga inne i köket! Det brinner på så många ställen i Sverige nu. Igår började det brinna cirka 2 1/2 km från oss. En anlagd brand mitt i den torra skogen. Som tur var upptäcktes den otroligt tidigt, men vad händer när bränder inte upptäcks i tid? Det känns hemskt att det smyger runt en pyroman här hos oss och sätter eld. Det var 4:e anlagda branden här nu. Helt sjukt!

Så ska ni laga mat i helgen, håll er inne i köket. För hur gott det än är med grillad spetskål så går den faktiskt fint att även göra i ugnen.  Det har jag gjort flera gånger och det blir supergott! Rostad spetskål med quinoa och grönkålssallad. Det har helt klart blivit sommarens favorit hemma hos oss!
hummus
Oavsett om man grillar/lagar vegetariskt eller ej, så är det tillbehören som gör maten. Det vet ju alla! Därför är det fint att lägga lite extra krut på dom!  Hummus är något jag gör ganska ofta. Det är så lätt att svänga ihop och otroligt användbart. Jag tänker alltid att idag gör jag extra mycket. Så kan jag ha på mackan under veckan, eller kanske doppa lite grönsaker i. Men den tar alltid tvärslut!
grilla vegetariskt, marinerade balsamvinäger champinjoner
Marinerade champinjoner har jag bjudit på flera gånger under sommaren- och alla verkar älska det! Färska champinjoner är dessutom relativt billiga.

Även den här paprikaröran har fått vara med fler gånger i sommar! Så lätt att mixa ihop och så mycket smak. Ett måste att testa om ni inte gjort det än! Hittar du ingen paprikapuré går det lika bra att ta hela, inlagda, grillade paprikor och mixa själv. Det gör jag rätt ofta
Att grilla/laga vegetariskt är inte svårare eller tar inte någon längre tid än att tillaga kött. Man måste bara våga testa lite nya saker och smaker <3
Nu hoppas jag att ni alla håller er långt bort ifrån engångsgrillar, att grilla i skogen eller vara oförsiktiga i naturen på annat sätt! Olika förbud gäller i olika län, är du på resande fot- kolla upp vad som gäller där du är!  Nu är det tid att väcka barnen, för vi ska och plocka sommarens sista jordgubbar <3
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Veckomagasinet anne von porat
5 år sedan

Vilken härlig matblogg du har med bra livsmedel

glutenfria plättar

Nästa inlägg

Plättar med havremjöl

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x