Recept på quinoabiffar

quinoabiffar med morot, vego
För någon vecka sedan frågade jag er vad ni önskade läsa om här på bloggen. Och en önskan var vegetarisk mat utan bönor eller linser. Så då var jag tvungen att experimentera fram en variant på grönsaksbiff. Det blev en quionoabiff med morötter. Riktigt enkelt att göra och ett perfekt sätt att ta tillvara på överbliven quinoa och rivna morötter. Allra godast var de här helt nystekta. Då de får en lite frasig yta när de steks i olja. Men jag åt de även uppvärmda i matlåda och det fungerade det med. Även om de nog var godare helt nystekta.
Vilken slöhelg det här blev. Planerna inför helgen var inte speciellt storslagna, men jag hade ändå en hel del på listan som skulle uträttas. Sista helgen på väldigt många veckor som vi inte hade annat inplanerat än att Sebastian skulle iväg på kräftskiva. Men jag har legat däckad i någon superförkylning. Som har legat lite och lurat i kroppen hela veckan. Och igår bröt den ut i full blom. Men efter att ha sovit bort större delen av gårdagen känns det idag betydligt mycket bättre. Jag har faktiskt orkat städat av en hel del och haft mina föräldrar här på lunch. Men sen sov jag en stund på soffan och nu känner jag mig rätt mör. Jag ser fram emot att lägga barnen tidigt och få en lång kväll i soffan…
 
quinoabiffar med morot, vego
Jag gjorde mina väldigt naturella så här första gången. Men här är det liksom bara din fantasi som sätter gränser. Jag hittade lite färdigblandad falafel-krydda i skåpet som jag strödde över biffarna och det blev supergott! Har man ingen falafelkrydda hemma, eller inte orkar googla sig till vad den innehåller kan man kanske ta lite spiskummin?
Men jag skulle gärna testa att hacka i soltorkade tomater och oliver. Och smula i lite fetaost kanske?
Vad serverar man då till? Massa sallad? Ugnsrostade rotsaker? Pasta? Ja, servera det du vill ha till skulle jag säga.
 
Quinoabiffar
1 1/2 dl quinoa
1/2 buljongtärning
2 morötter
2 ägg
1 msk falafelkrydda
1 dl havremjöl
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bunt bladpersilja
salt & svartpeppar
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. Tillsätt 1/2 buljongtärning. Låt svalna.
Riv morötterna. Blanda ägg, falafelkrydda, och havremjöl. Låt stå och svälla lite. Finhacka undertiden lök, vitlök och bladpersilja och ha i det.. Blanda samman quinoa, rivna morötter och äggsmeten. Smaka av med salt och peppar. Forman till biffar och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidor.
 
Perfekt mat att laga på överbliven quinoa.
 
Nu ska vi strax plocka fram lite rester här hemma. Skönt att slippa laga mat såhär på söndagen!

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
5 år sedan

Det låter jättegott, men jag förstår inte hur mycket vätska det ska vara i buljongen.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linda
5 år sedan

Hade skrivit lite tokigt, men har u uppdaterat texten så det blir enklare att förstå.

Nästa inlägg

Fredagstips!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x