Fredagstips!

inlägget innehåller annonslänkar 
Hej härliga fredag!
Två veckor på höstterminen är nu avklarade och jag kan säga att dom har varit mins sagt intensiva. Och såklart verkar en förkylning komma smygandes in i familjen. Men vi hoppas på att en helg med lite lugnare tempo kan råda bot på det. Idag tänkte jag tipsa er om några höstfavoriter. För visst känner man att hösten är här på riktigt nu!?  Och då blir man allt sugen på att byta ut lite saker hemma, kanske köpa en ny kokbok och baka en äppelkaka! Eller hur?
Det här receptet är egentligen på en jordgubbs och rabarberkaka. Men byt bara ut försommarens frukt och bär mot äppelklyftor istället. Så har du en grymt god äppelkaka.
 
 
 
 

 
Jag älskar porslinet från Broste Copenhagen. Det finns så mycket fint där som du kan mixa och matcha med där. Köpte faktiskt med ett par skålar och fat hem igår. Och jag är av den åsikten att man faktiskt inte kan ha för många skålar och fat! Min man är av en helt annan åsikt.

 
Kan nu förklara en sak för mig? Jag har haft den här serien bestick från Anders Petter sedan jag flyttade hemifrån för 15 år sedan. Jag har fått köpa till en omgång knivar och gafflar. Men nu, nu har vi bara 5 gafflar kvar. Och hur många knivar som helst! Dessutom är nästan alla teskedar borta! Har gafflarna gått och blivit knivar? Är det lättare att råka slänga en gaffel? Eller har jag någon i min bekantskapskrets som tjuvar med sig en gaffel då och då?
Ett mysterium är var det är. Och nu måste jag köpa mig en ny uppsättning. Så då kommer jag stå här med lagom många gafflar och hysteriskt många knivar…

 
Alltså vore det inte mysigt att ha en riktig tekanna? Den här stilrena från Le Creuset  skulle jag mer än gärna ha hemma i mitt kök. Som det är nu kokar jag alltid upp vatten i min vattenkokare, men visst vore det snyggt att kunna ställa fram den här fina?
Nu har familjen fixat fram hemgjord pizza, så det är bäst att jag ansluter till dom och låter fredagsmyset börja. Sedan ska jag bädda ner mig i soffan, kolla på någon serie på datorn medan grabbarna antagligen spelar tv-spel. Livet som ensam tjej här hemma….

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Lotta
5 år sedan

Vi har precis samma problem på mitt jobb. När jag inventerade inför vår sommarfest hittade jag typ 50 gafflar och 75 knivar. Det hade ju varit fint om det gick att köpa paket med enbart gafflar.

Köttbullar med gräddsås

Nästa inlägg

Köttbullar med gräddsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x