ANNONS
Integritet på Tailsweep

Halloweenpyssel- clementiner

/

DIY

,

Frukt & Bär

,

Halloween

,

Övriga högtider

,
pyssel halloween clementin diy

Photographer: Sebastian Niemi CaNästa vecka är det dags att fira halloween, så jag tänkte dela med mig av ett par enkla halloweenpyssel här under veckan. Givetvis är allt pyssel ätbart!
Jag tänkte tipsa om 3 enkla pyssel som passar både barn och vuxna. En perfekt sysselsättning till höstlovet kanske? Först ut är de här klassiska halloweenclementinerna. Passande nog var det extrapris på ICA. Ett helt nät småclementiner för 10 kr! Som hittat! Jag målade på läskiga ansikten på ett helt gäng och blandade sedan dom med den andra frukten i fruktskålen. Barnen, speciellt Isac tyckte det var superkul och blev väldigt överraskad. Han stod länge och vände och vred på alla så han kunde se de olika ansiktena.
De flesta målade jag med svart tuschpenna. Men på några fäste jag ätbara ögon. Bara för att få lite variation. Har du svårt att komma på mönster/ansikten att måla? Bildgoogla på pumkin face så hittar du massor av idéer!

pyssel halloween clementin diy

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Vi brukar alltid ha en halloweenfest för barnen här i byn där vi bor. Men av olika anledningar blir det inte av i år. Så jag funderar på om mina barn ska få bjuda he, några kompisar på lite halloween-maskerad nästa vecka. Så dom får klä ut sig och ha lite roligt. Har någon av er haft halloweenfest för barnen hemma? Var det uppskattat? Har ni några tips?

pyssel halloween clementin diy

Photographer: Sebastian Niemi CaHalloweenclementiner:
små clementiner (jag tycker dom är bättre än satsumas då dom är mörkare i skalet och mer lika pumpor)
svart tuschpenna
kristyr
ätbara ögon
Se till att frukten är helt torr. Måla olika ansikten/mönster på clementinerna. Låt färgen torka helt.
Fäst ätbara ögon på clementinerna med hjälp av lite kristyr (jag använde färdig på tub!)
Axel fick med sig två halloweenclementiner till skolan idag. Det och helt lila morötter som jag skurit i stavar. Ett perfekt mellanmål så här i halloweentider!
instagram kommer en film upp under dagen där jag visar hur jag målar dessa, så kolla gärna in den!

3

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00