Månadslista- Oktober

 månadslista-oktober

Jag tänkte införa en ny kategori här på Linnéas Skafferi. Jag får en del frågor om jag inte kan vara lite mer personlig här på bloggen. Dela med mig mer av mig själv och mitt liv. Under de snart 12 år (!!!) som jag haft Linnéas Skafferi har den varit en ren och skär receptblogg. Där jag delat med mig av mina äventyr i köket. Och min tanke är att så ska det nog förbli. Men, utan att ta fokus från det jag vill att bloggen ska handla om, har jag ändå tänkt försöka varva alla recept med lite mer personliga inlägg. Och ett första steg är att jag tänker starta en ny kategori som heter Månadslista. Inspirerad av Luise från Green Kitchen Stories.
Varje månad plockar jag ut vad jag gillat extra mycket, vad jag inspirerats av och framförallt, vilka böcker jag läst under månaden.
För det många kanske inte vet är att jag älskar att läsa. Förut lästa jag väldigt mycket böcker. Men sedan ljusboken kom plöjer jag ganska många böcker per månad. Även om jag har som mål att läsa minst en bok i månaden också. Tyvärr går det sådär med det. Men kanske kan jag sporra mig själv genom dessa inlägg att verkligen ta tag i det? Vi hoppas på det va!

 • Först ut i oktober måste väl ändå vara pumpor? Både i matlagning, bakning och som dekoration! Barnen uttryckte en stark önskan om att vi själva ska odla pumpor till nästa år. Så nu känner jag att jag måste läsa på lite om detta. Eller kanske är det någon här som sitter inne på odlingstips?
 • Vi är på väg mot citrusfrukternas högsäsong! Barnen älskar clementiner och det gör jag med! Så gott. Jag äter gärna en apelsin framför tv´n på kvällen. Det är höstmys för mig!
 • Och när vi ändå är inne på ämnet höstmys. Ingen höst utan massor av te. En favorit sedan länge är nyponte! Fullt med bra c-vitamin och riktigt gott! Tips, tips!
 • Jag får ofta frågan vilket märke och färg jag har på mitt nagellack.  Just Lanai-ing Around och Linger Over Coffee från OPI är två favoritnyanser just nu!
 • Tidigare i höstas köpte jag en Drömkalender. Jag måste ärligt säga att jag är rätt kass på att sitta ner och reflektera över saker. Att ta mig den tiden. Men med hjälp av kalendern kämpar jag på. Och det går faktiskt hyffsat!

Till månadens böcker. Jag har faktiskt varit jättedålig på att läsa. Jag har fortfarande kvar en bok från i somras som jag inte läst ut än. Det är tredje delen i en triologi av Nora Roberts, Huset vid havet. Men till nästa månad, då ska den vara utläst!
Men under oktober har jag lyssnat på:

 • 1793 av Niklas Natt och dag- Otäck, spännande och ibland riktigt hemsk. Jag kände en stark lycka genom hela boken att jag inte levde 1793! Men en av de bättre böcker jag lyssnat på 2018!
 • Innan ni tog oss av Lisa Wingate- Boken är baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler. Mellan 1920-1950 kidnappades tusentals fattiga barn och såldes sedan till välbärgade familjer. Vi får följa Rill Foss och hennes 4 yngre syskon som förs bort från deras föräldrars husbåt och blir placerade i barnhem för att sedan säljas vidare. Samtidigt löper en nutida berättelse om hur en familj råkar snubbla över oroväckande information om sin familjehistoria….
 • Skönhetens väg, del 1-3 av Marhta Hall Kelly- Även denna bok (som är en serie om 3) bygger på en sann historia. Boken utspelar sig under andra världskriget och efterkrigstiden. Boken berättas ur ett kvinnligt perspektiv, med 4 kvinnor i huvudrollen vilket jag verkligen gillade!
 • Vänskap till döds av Nora Roberts. En klassisk bok av Nora Roberts. Kärlek och intriger i en mindre stad i South Carolina. Lättlyssnad!
 • Omgiven av idioter, av Thomas Erikson. Har du också svårt att resonera med människor? Är alla andra idioter? Då kan den här boken vara värd att lyssna på!
 • Den mörka ängeln av Elly Griffits. Del 10. En mysdeckare som har den kvinnliga arkeologen Ruth Galloway från det brittiska Norfolk som huvudkaraktär. Trassliga relationer, mystig och spänning!
 • Åtta steg bakom av Denise Rudberg.  Den åttonde boken om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff tar oss med in i Stockholms överklass. Denna gång utreds ett 30- år gammalt försvinnande. Lättlyssnad!

månadslista-oktober
Så här ser min fina drömkalender ut inuti. Inspirerande citat och väldigt uppstrukturerad!
 
Nu vill jag ju gärna höra vad ni har tyckt varit bäst i oktober? Har ni läst någon bra bok? Satt upp ett mål eller upptäckt någon nya riktigt bra produkt? Tipsa gärna här nedanför i kommentarerna <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
5 år sedan

”Huset vid havet” läste jag nyligen ut. Jag gillade den, ibland är en mysig Nora Roberts-roman precis vad man behöver!
Elly Griffiths serie om Ruth Galloway tycker jag också jättemycket om. Alldeles lagom mix av spänning och relationer.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emelie
5 år sedan

Eller hur, jag älskar intressanta och lite tyngre böcker. Men ibland är det bara så skönt med något lite mer lättläst!

Agnes {Cashew Kitchen}
5 år sedan

Så himla bra med boktips!!! Jag älskar också att läsa och brukar snitta på en skönlitterär och en faktabok i månaden. Läste nyligen Maggie O’Farrells Det måste vara här samt Louise Bpije af Gennäs Stjärnor utan svindel. Kan rekommendera båda 😘

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Agnes {Cashew Kitchen}
5 år sedan

Visst är det underbart att läsa <3 Tack för bra tips!

Hannah
Hannah
5 år sedan

Hur hinner du lyssna på så många böcker?! Imponerande! Och inspirerande! Måste också komma igång att läsa igen men det blir mest scrolla eller tv när tiden väl finns… Tips på när du hinner läsa/lyssna?

Linnéa Seidel
Svara på  Hannah
5 år sedan

Ja men det är nog ganska normalt för mig. Lyssnar alltid när jag städar, lagar mat, hänger tvätt, åker bil själv, är ute och går. Och om jag jobbar hemma. Har lyssnat på ljudböcker i så många år nu. Så känns väldigt tomt när jag inte lyssnar på något🙈

pastasås med ugnsrostade grönsaker villapuccini

Nästa inlägg

5 vegetariska pastarecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x