Lakritskola med citron och flingsalt

I annonsamarbete med Kökets Box & Lakritsfabriken

kola lakrits kökets box
Här hemma har det dragit igång nu. Julen.
Julmusik spelas, vi äter pepparkakor och dricker glögg. Varför dra ut på det när man går så och väntar (nåja, jag och barnen väntar och längtar, mannen får nog av bjällerklang ganska lätt). Så nu känns det fint att helt fritt få hänge sig åt olika sorters recept på allt från julgodis till nya spännande varianter av lussebullar!
Och när det kommer till julgodiset finns det ett par sorter jag gillar allra bäst. För det finns få saker som slår att kunna bjuda på hemkokt kola så här när det närmar sig jul. Det är dessutom en himla bra grej att göra och ge bort till någon man tycker om! Jag brukar för det mesta koka samma slags kola, antingen en klassisk gräddkola, eller kola med brynt smör. Det är verkligen två favoriter när det kommer till julgodis. Men den här gången har jag testat ett helt nytt recept, nämligen en lakritskola med citron och flingsalt.
kola lakrits kökets box
Det är efter ett av Ernst recept jag gjort dessa. Det är nämligen en del av de recept ni hittar i Specialboxen ”Kökets julbox”. Nu vill jag ju inte avslöja mer vad boxen innehåller, det är ju det roliga med det hela. Att få öppna boxen och överraskas. Men jag kan säga att boxen förutom fina produkter som passar perfekt till julbaket, även innehåller några av Ernst mest populära julrecept och utvalda designprodukter från ERNST! Värdet på denna specialbox är hela 600kr!! Men ni betalar endast 299kr.
Jag har ju fått möjlighet att kolla in vad som finns i boxen och alltså redan testat en del av produkterna, och jag tror ni kommer gilla innehållet precis lika mycket som jag gör!
Lagom till första advent dyker din julbox upp och det är bara att sätta igång med julbaket! Boxen finns i en begränsad upplaga, så här finns ingen tid att spilla om ni vill hinna lägga vantarna på en box! Klicka dig in här för ett enkelt beställa en box!
kola lakrits kökets box
Lakritskolan har fått smak av lakritspulver från Lakritsfabriken. Det är liksom lakrits i pulverform som passar perfekt att smaksätta diverse bakverk och godis med. Jag älskar när man kan ta gamla välbeprövade recept och bara tillsätta en ny smak, som tillexempel lakrits. Och så får man en helt ny smak på receptet.
När jag gör kola använder jag alltid en avlång brödform som form. Det ger perfekt höga kolor och det blir enkelt att skära kolorna sedan också!
Lakritskola med citron och flingsalt:
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 tsk lakritspulver
1 citron (endast skalet)
1 tsk flingsalt
Klä en form (jag använde en avlång brödform) med ett bakplåtspapper. Blanda strösocker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt allt koka upp. Tillsätt sedan kakaon när kolasmeten kokat en stund. Koka kolan tills den klarar kulprovet (ha upp iskallt vatten i ett glas och droppa i lite kolasmet i vattnet. Kan du forma en liten kula med hjälp av fingrarna är kolan klar).
Tillsätt sedan lakritspulvret och rör med hjälp av en visp ut alla klumpar. Häll kolasmeten i formen. Riv skalet fint av citronen och strö över det tillsammans med lite flingsalt.
Låt kolan stelna i kylen. Skär sedan kolan i önskad storlek. Slå in kolorna i bakplåtspapper.
 
 
Vilket av alla julgodissorter är din favorit?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
Barbro
5 år sedan

får jag testa nån dag för citron o lakrits är god kombination.
sen får jag testa min doseringstratt som jag har köpt o kan dosera ner i knäckformar direkt.
ha nu en bra dag..

Desirée
Desirée
5 år sedan

Hej Linnéa,
Vilka fina kolor! Jag provade att beställa julboxen med din rabattkod men den verkar inte fungera. Är det ett begränsat antal som kan använda koden?

Elin Bjørnstad
Elin Bjørnstad
5 år sedan

Hei! Sender dere boxer til Norge også?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Elin Bjørnstad
5 år sedan

Hej,
Jag ska kolla med Kökets Box!
Kram

adventsmingel, dessert, efterrätt jul

Nästa inlägg

Enkel juldessert till glöggminglet

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x