Recept på hemgjord blåbärssoppa

blåbärssoppa, osötad, sockerfri
Hallå TORSDAG!
Dagens recept är hemgjord blåbärssoppa. Kan låta präktigt att koka egen när det är så enkelt att vispa pulver och vatten. Eller ännu enklare. Köpa färdig på tetra. Må så vara, men, att koka egen blåbärssoppa är sjukt enkelt. Och ska jag vara ärlig, så har vi aldrig blåbärssoppa hemma när man väl behöver det. Som när magsjukan kommer och sveper in genom huset. Inte en blåbärssoppsförpackning så långt ögat når. Däremot brukar det finnas bär i frysen. På bara ett par minuter har man då kokat sig en omgång hemgjord blåbärssoppa.
blåbärssoppa, osötad, sockerfri
Som man då kan söta precis hur mycket eller lite man vill. Det där är ju en smaksak. Dessutom kan man ju välja vad blåbärssoppa, osötad, sockerfri  man sötar med också. Det behöver ju inte vara helt vanlig vitt socker. Man kan ta agavesirap, kokossocker, honung. Ja listan är lika lång som ungarnas önskelista till jul! En gång, när Isac var liten då mixade jag i en banan för sötma. Gick fint det också.
blåbärssoppa, osötad, sockerfri
Man behöver ju inte bara dricka blåbärssoppa när magsjukan härjar. Det är ju faktiskt väldigt fint att ladda upp med en termos blåbärssoppa när man är ute i pulkabacken. Rätt som det är har vi sportlov, och då kan det vara fint att ha lite bra grejer att fylla picknick-korgen med. Eller vad säger ni?blåbärssoppa, osötad, sockerfri
Vill man lyxa till sin blåbärrsoppa kan man ju toppa den med lite grädde, eller en kula vaniljglass eller två. Det är ju precis som det där med sockret, Valfrittblåbärssoppa, osötad, sockerfri
Nu ska jag ta och sätta igång med kvällens middag. Det får bli någon stroganoff-variant med quorn. Sen väntar en kväll med kidsen och lite mer jobb.
Hemgjord blåbärssoppa, ca 1 L 
ca 250 g blåbär
5 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk potatismjöl
valfri sötning efter smak
Lägg blåbär, vatten och vanilj i en kastrull. Låt allt koka upp och koka tills blåbären är helt mjuka.
Tag av från värmen och mixa blåbärssoppan helt slät. Rör ut potatismjöl i lite vatten. Häll i detta i blåbärssoppan och låt allt koka upp igen och tjockna. Smaka av med valfri sötning. Jag hade i lite agavesirap idag och toppade med en skvätt havregrädde <3
Nästa vecka kommer även ett recept på hur du gör hemgjord nyponsoppa, så håll utkik!
 
Gillar ni blåbärssoppa hemma hos er?

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
treveckorssallad utan socker

Nästa inlägg

Sallad i säsong- Treveckorssallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x